BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü aile son kararını verdi!

12 Eylül döneminde başına aldığı dipçik darbesi ile namaz kılarken hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin ailesi referandum oyunu açıkladı.

Abone ol

12 Eylül 1980 askeri darbesinde tutuklandıktan sonra cezaevinde namaz kılarken öldürülen 17 yaşındaki Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından referandumda "Evet" oyu vereceklerini açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın cezaevlerinde hayatını kaybedenlerin isimlerini anımsatırken gözyaşlarına hâkim olamamasını izlerken duygulandıklarını ifade eden Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun ağabeyi Ali Kurumahmutoğlu, duyarlılığından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Referandumda aile olarak "Evet" oyu kullanacaklarının altını çizen Kurumahmutoğlu, anayasa değişikliği paketinin referandumda kabul edilmesi halinde kardeşinin hakkını aramak için hukuk mücadelesi başlatacaklarını kaydetti.

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan işadamı Ali Kurumahmutoğlu, sahibi olduğu giyim mağazasında aile avukatı Hâkime Kurumahmutoğlu Işıklı ile basın toplantısı düzenledi.

Söze Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek başlayan Ali Kurumahmutoğlu, 'Sayın Başbakan, dün Meclis'teki parti grup toplantısındaki konuşmasında 12 Eylül mağdurlarından bahsetti. 14 Temmuz 1987'de Mamak Cezaevi'nde sabah namazını eda ederken sırtından ensesine vurulan bir dipçikle boyun kemikleri hasar gördükten sonra hastanede hayatını kaybeden kardeşim Hüseyin Kurumahmutoğlu'nu bize yeniden hatırlattı. Eğer referandum 'Evet' ile sonuçlanırsa bu zulmün ve haksızlığın muhakeme edileceğini, en azından hukuki yolun açılabileceğini ifade etti. Açıklamalarını çok samimi buluyoruz. Rahmetli babamın 30 sene sonra mezarında artık huzurlu yattığına inanıyorum.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ARAMIŞ

Sayın Başbakan konuşmasından sonra da arayarak taziyelerini bildirdi. Konuşmaların herhangi bir amacı olmadığını, sadece Türkiye'de karartılmış ve karanlıkta kalmış olayların bir daha yaşanmaması için takipçisi olduklarını belirtti. Kendilerine bu âlicenap davranışından dolayı aile olarak şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

1500 KİŞİ EVET DİYECEĞİZ

Darbecilerin yargılanmasının önünü açacak 15. maddenin yeni anayasa ile birlikte referanduma sunulacak olmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Ali Kurumahmutoğlu, "Allah o günleri bu millete bir daha yaşatmasın. Çünkü 12 Eylül, sanki bir elden idare edilen ve aynı anda da her iki tarafı birbirine düşürerek fikri olan on binlerce ülke gençliğini hapishanelere doldurmak suretiyle onları bertaraf eden bir hareket olmuştur. Onun için bu tarih bizlerin ve milletin kalbinde derin bir yaradır. Cezaevindeki askeri savcı, bunun bir katliam, zulüm, cinayet olduğunu söylemişti. Aradan bir süre geçtikten sonra davalar sürüncemede kaldı, ilgilenen olmadı. Şimdi bu dosyaların yeniden açılabilmesi ve darbenin izlerinin silinmesi için başlatılmış bu hareketi de büyük bir iştiyakla destekliyoruz. Bin 500 nüfuslu Kurumahmut ailesi olarak referandumda 'Evet' oyu kullanacağımızı açıklıyoruz.' şeklinde konuştu.