BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Ülkü Ocakları: Seti başına indiririz

Ülkü Ocakları İstanbul İl 2. Başkanı Zekai Pınarbaşı, ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar'a sert tepki gösterdi.

Abone ol

Hülya Avşar'ın ülkücü gencin annesini oynayacak olmasına tepki gösteren Ülkü Ocakları, "set kurulursa neler yapabileceğimizi tüm Türkiye görecek" açıklamasını yaptı.

Öte yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Türk Milletinin ve milliyetçiliğinin tarihine gölge düşürmek çabasında olanlar akıllarını başlarına alsınlar!" uyarısında bulundu.

12 Eylül Askeri rejimi döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar'a Ülkü Ocakları'ndan tehdit gibi uyarı geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın, "o seti başınıza yıkarız" açıklamasına, "sete bekliyorum" yanıtını veren Avşar'a bir tepki de Ülkü Ocakları İstanbul İl 2. Başkanı Zekai Pınarbaşı'dan geldi.

KRT TV'de Çağlar Cilara'nın programına katılan Pınarbaşı tehditler savurdu. Hülya Avşar'ın toplumun ahlakını bozan biri olduğunu söyleyen Pınarbaşı şöyle konuştu:

"Hülya Avşar haddini bilmiyor. Filmde Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini topluma örnek bir kadının oynaması gerekir, Hülya Avşar gibi toplumun ahlakını bozan birinin oynamasını kabul edemeyiz. Mustafa Pehlivanoğlu'nun mücadelesini iyi bilmek gerekir. Kültürel yozlaşmaya karşı çıktığı için şehit edildi. Kültürümüze bu kadar sahip çıkan bir insanın annesini kültürümüzü bozan biri oynayamaz. Sosyal hayatında ahlaksızca yaşam tarzı olan bir insanın Zeynep annemizi oynaması kabul edebileceğimiz bir durum değil" dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Pınarbaşı, Çağlar Cilara'nın, "filmde oynarsa ne yapacaksınız, sinema salonlarını mı basacaksınız" sorusuna ise "bizim sinema salonlarını basmamız söz konusu değil çünkü bu film çekilemez" yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

O SETLERİ BAŞINA İNDİRİRİZ

"Filmin gösterilmesi için önce filmin çekilmesi lazım, biz o setleri başına indiririz. Sete tüm dünyayı da yıksa o şerefli rolü Hülya Avşar'a oynatmayız. Set kurulursa neler yapabileceğimizi tüm Türkiye görecek. O seti kurarlarsa biz de bir Selamun Aleyküm deriz. Hülya Avşar ne kadar kendini yırtsa da oynaması söz konusu olamaz. Yapımcı firmanın da oynatabileceğini sanmıyorum. Herkesin haddini bilmesi lazım. Buradan filmin yapımcılarına sesleniyoruz; aklınızı başınıza alın" diye konuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI KILAVUZ'UN YAPTIĞI AÇIKLAMA SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücü Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar'a sert tepki gösterdi. İşte o yazılı açıklama:

AİLEYE SAYGISIZLIK

"3 Mart 2015 tarihinde bazı haber ve magazin sitelerinde, 1980 yılında idam edilen Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını ve idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektubu konu alan bir sinema filminin çekileceği yönünde haberlere yer verilmiştir.

Şehidimiz Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu’nun aziz hatırası, hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıllarda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rencide edilmiş, şehidimizin mektubu sansürlenerek, riyakâr ve samimiyetsiz bir şekilde Meclis kürsüsünden okunarak ve istismar konusu edilmiştir. Dönemin başbakanının siyasi gayelerine ulaşmak için döktüğü timsah gözyaşları ve ardında gizlediği hain emeller daha dün gibi hatırımızdadır.

Magazin basınında yer alan haberlere göre, aziz şehidimizin ailesine yazdığı mektubundan yola çıkılarak hazırlanacak filmde, Hülya Avşar isimli oyuncu ve şarkıcı şehidimizin rahmetli validesi Zeynep Pehlivanoğlu annemizi canlandıracak, vatan haini şarkıcı Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Şafak Türküsü” adlı şarkı da film müzikleri arasında yer alacaktır. Bu bilgiler dahi, Mustafa Pehlivanoğlu’na, hatırasına, ailesine ve davasına karşı ne denli bir saygısızlık yapılacağının göstergesidir.

Söz konusu filmde rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu rolünde oynayacağı söylenen oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar, “sanatçılığı” yerine, özel hayatıyla, ve toplumumuzun ahlaki değerleriyle bağdaşmayan yaşantısıyla gündemde kalma çabalarıyla hafızalarımıza yer etmiş bir isimdir. Özellikle son yıllarda, AKP iktidarına ve iktidarın yürüttüğü açılım sürecine de desteğini her fırsatta dile getirerek gündemde kalmaya çalışan bu zatın, Ülkücü şehidimizin annesini canlandıracak olması kabul edilemez ve anlayışla karşılanması mümkün olmayan bir hadisedir.

Ülkü şehitlerinin ailelerinin, hatıralarının ve davalarının emanetçisi olan Ülkü Ocakları olarak, böyle bir filmde, hayatını milletine ve ülküsüne adamış bir şehidin annesi rolünün, rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu annemizin “Anadolu Kadını” duruşuna yakışan veya en azından toplumda gerçek anlamda sanatıyla yer edinmiş olan bir ismin rol alması gerektiği kanaatindeyiz. Vatanı, milleti, dini, ve devleti uğruna şehadet şerbetini içmiş olan rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu Ağabeyimizin, namusundan zerre taviz vermemiş şerefli ailesini, namus ve şeref mefhumlarından bihaber olan Hülya Avşar’ın temsil etmesi, canlandırması mümkün değildir. Kendisine daha içtenlikle oynayabileceği ve bütünleşeceği bir vatan haini rolü daha çok yakışacaktır.

Yine aynı şekilde, 30 binden fazla insanımızın katili olan aşağılık terör şebekesiyle aynı çizgide görüşleriyle şarkılarıyla bilinen ve her defasında bölücü teröre ve teröristbaşına methiyeler dizen şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkısının film müziği olarak tercih edilmesi de hem Mustafa Pehlivanoğlu’na hem de uğruna şehit edildiği davasına karşı açıkça bir hakaret niteliğindedir. Türk Milletine küfür eden bir zatın, bu millet uğruna hayatını heba etmiş bir Ülkücü şehidin adıyla bir arada anılması dahi alçaklıktır. Ne bu şarkıcının ne de filmde müzikleri kullanılacak diğer şarkıcıların, Ülkücü şehidimizin hayatı, duruşu ve imanı arasında hiçbir benzerlik ve alaka yoktur.
Şehidimizin rahmetli validesini Hülya Avşar’ın canlandıracak olması, şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkılarının filmde kullanılacak olması sanatsal özgürlük çerçevesinde değerlendirilemeyecek kadar bariz bir saygısızlık ve Ülkücü Harekete karşı düzenlenmiş bir komplodur.

ALÇAKCA GİRİŞİMİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sanat kisvesi altında toplumun genleriyle oynamaya kalkışanlar, Türk Milletinin ve Milliyetçiliğinin tarihine gölge düşürmek çabasında olanlar akıllarını başlarına alsınlar! Ateşle oynamasınlar. Ülkücü şehitlerimizin hatırasını ve davasını yaşatmaya ant içmiş olan Ülkü Ocakları olarak bu alçakça girişimin takipçisi olacak ve hayata geçirilmemesi yönünde her türlü çabayı ve mücadeleyi ortaya koyacağız. Sanat camiası içerisinde yuvalanmış bulunan ve her fırsatta Ülkücü hareketi kirletme çabasında olan zevatın ve zihinlerindeki kirli senaryoları beyaz perdeye taşıyarak bu sanatı kirleten senaristlerin bu çabalarını boşa çıkaracağız."