BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Ülkeyi 28 Şubat'a götüren manşetler

Demokrasi Arşivi'nde Türkiye'yi adım adım 28 Şubat'a götüren gazete manşetleri tek tek hatırlatıldı. İşte o manşetler;

Abone ol

24 televizyonunda yayınlanan Demokrasi Arşivi’nde Türkiye’yi adım adım 28 Şubat’a götüren gazete manşetleri tek tek hatırlatıldı 

Gazeteci Ali Bayramoğlu’nun 24’te hazırlayıp sunduğu Demokrasi Arşivi programında 28 Şubat darbe sürecinde medyanın oynadığı rol belgeleriyle gözler önüne serildi. Askerin siyasi rolü üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ümit Cizre ve 28 Şubat’ta fişlenip yargılanan gazeteci Cengiz Çandar’ın o dönemde yaşananları ve yaşadıklarını anlattığı programda 28 Şubat’taki MGK’da masaya yatırılan ve postmodern darbenin temellerini oluşturan haberler deşifre edildi. 

10 ARALIK 1996

Ankara’da dün toplanan Rektörler Komitesi, yargı ve basın üzerinde yaratılmak istenen baskılardan “ciddi şekilde endişe duyduğunu” açıkladı. 61 rektörün katıldığı rektörler komitesi bir deklarasyon yayınlayarak, Susurluk ve basına baskı konularında sert uyarılarda bulundu. Deklarasyonu YÖK Başkanı Kemal Gürüz okudu. 

Dosya:http://91.93.103.35/icerik/100308-121019-man1kk.jpg




























29 ARALIK 1996 

Aczmendilerin aylardır firarda olan lideri Müslüm Gündüz, müridlerinin 24 yaşındaki kızı ile bir evde yarı çıplak durumda polis tarafından basıldı. 

11 OCAK 1997 

Erbakan, tarikat tartışmalarının ayyuka çıktığı bir sırada, Başbakanlık Konutu’nda bu akşam 51 tarikat ve cemaat liderine iftar veriyor.

2 ŞUBAT 1997

İran’ın Ankara Büyükelçisi Bagheri, Sincan Belediyesi’nin düzenlediği Kudüs gecesinde şeriat çağrısı yaptı. Dünyanın terörist ilân ettiği Hamas ve Hizbullah örgütleri liderlerinin posterleri altında yaptığı konuşmada, İran Büyükelçisi’nin sözleri sık sık tekbirlerle kesildi. 

12 HAZİRAN 1997

Genelkurmay Başkanlığı, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışan irticaya karşı mücadelede gerekirse silah kullanacağını’ açıkladı.

3 ŞUBAT 1997 

Sincan’da dün sabah 15 tank ve 20 kadar kariyer ilçeden geçerek Yenikent’teki tatbikat alanına gitti.

3 ŞUBAT 1997 

Son dönemde şeriat yanlılarının gövde gösterisiyle gündeme gelen Sincan’da dün sabah 20 tank ve 15 kariyer geçit yaptı.

3 MART 1997 

MGK bildirisini imzalamadığı gibi türbanı gündeme getirmeye hazırlanıyor. Erbakan pes etmiyor

HOCAYA 1 HAFTA SÜRE 

3 MART 1997- RADİKAL: “DYP Grubu, dün Çiller’e ‘Bu hükümetten derhal çekilelim. Artık bu iş bitti’ restini çekti. RP’ye başbakanlığın devri için bir hafta süre tanındı. 

1 MART 1997 

MGK’nin 9 satlik toplantısında özellikle şeriat girişimlerine karşı çıkılması istendi.

Bir kulağımda Mesut Yılmaz diğerinde ise Çevik Bir vardı

Emekli ve muazzaf askerlerle görüşürek yaptığı haberlerde son dönemde öne çıkan Fikret Bila, Zaman gazetesinde yayınlanan röpartajında 28 Şubat döneminde ilginç bir anısını anlattı. Bila “28 Şubat’ta pek aleyhte yayın yapmadınız ama. Yani asker mi, Erbakan mı tercihinde askeri seçmediniz mi” sorusuna şu cevabı verdi: “Ve o zaman haber, hem 28 Şubat’ı sahneye koyan, uygulayan askeri kaynaklardan, hem de ona karşı gelmeye çalışan sivil kaynaklardan çok süratli bir şekilde geliyordu. Hani ben bir kulağımda Çevik Bir, bir kulağımda Mesut Yılmaz’la konuştuğumu biliyorum, aynı anda aradıklarında. Onların yine ben hiçbirinin özlerine dokunmadan yan yana asker bunu söylüyor, başbakan bunu söylüyor diye tarafsız bir şekilde verdim.”