BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  DÜNYA

Ülkemizin kurtuluş savaşındaki ruha ihtiyacı var”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Ülkemizin kurtuluş savaşındaki ruha ihtiyacı var” dedi. <br/>DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ordu il...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Ülkemizin kurtuluş savaşındaki ruha ihtiyacı var” dedi.
DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ordu ili değerlendirme toplantısına katılmak üzere Ordu’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ordu Vali vekili Ömer Adar’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında bu toplantının yapılmasını önemli olduğunu belirterek, “Bugün önemli bir gün 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını bugün bir kez daha burada tebrik etmek istiyorum. Aslında kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan böyle bir günde bu toplantıları yapmamız bana göre anlamlı. Çünkü siyasi kurtuluş ekonomik kalkınma ve gelişme ile birleştiği zaman kalıcı hale geliyor. Bağımsızlık dediğimiz şey, ekonomik, teknolojik güçten bilimsel ilerlemelerden ayrı bir şekilde değerlendirilemez. Dolayısıyla bugün Tıpkı ülkemizin kurtuluş savaşındaki ruha ihtiyacımız var. Nasıl kurtuluş savaşında herkes birlik beraberlik içerisinde ülkemizi savunduysa aynı anlayış içerisinde kalkınmamız gerekiyor. Adeta bir seferberlik anlayışıyla, ülkemizin her bir bölgesinde her bir bölgesinde bütün ilgili aktörlerin katılımı ve desteği ile bu kalkınma mücadelemizi yapmamız ve başarıya ulaştırmamız gerekiyor” diye konuştu.
Bakan Yılmaz, makam ziyaretinin ardından valilik toplantı salonundaki DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Ordu ili değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Ordu Vali vekili Ömer Adar, eski İçişleri Bakanı Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve kurum amirleri yer aldı.

“TÜRKİYE’NİN İKİ TEMEL MESELESİ VAR”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin iki temel meselesi olduğunun altının çizerek yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ekonomik ve kalkınma anlamında 2 temel meselesi var. Birincisi Dünya’da diğer ülkeler ile yarışta üst sıralara tırmanmak. Türkiye’mizi 2023 perspektifinde ilk on ülke arasına sokmak. Bu hükümetimizin değil, bütün toplumun hedefi haline gelmiş durumda. Bir taraftan ülkemizi büyütürken dünyada belli bir yere getirirken bir taraftan da bölgeler arası dengesizlikleri azaltmamız lazım. Mutlak eşitlik olur mu? Dünyanın hiçbir yerinde mutlak eşitlik olmaz. Daha dengeli ve adil yapı oluşturmak mümkün. Bizde son on yılda ciddi bir gayret sarf ediyoruz” dedi.
Toplantı, Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde Ordu İl Özel İdaresine Yeşil Yol Projesi kapsamında aktarılan 5 Milyon TL’lik ödenek içeren protokolün imzalanmasının ardından, dünya da bir ilk olacak DOKA ve ortakları tarafından Ordu’nun Gülyalı ilçesine yapılacak olan Çikolata park projesinin protokolünün imzalanmasının ardından son buldu.