BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  DÜNYA

Ülkede Alevi-Sunni kavgası çıkarılmak isteniyor

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiye’de Alevi-Sünni kavgasının çıkarılmak istendiğini ifade ederek, "Ancak bunu yapmak i...

Abone ol

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiye’de Alevi-Sünni kavgasının çıkarılmak istendiğini ifade ederek, "Ancak bunu yapmak isteyenlerin oyununu Aleviler, Sünniler, Kürtler, Türkler bir olarak bozacaklardır. Alevi-Sünni kargaşası çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim" dedi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Uzun, Alevi-Sünni kargaşası çıkarmak isteyenlerin oyununa gelinmemesini isteyerek, "Bu ülkede Alevi, Sünni, Hıristiyan, Müslüman bu ayrılıkları yapmayan tek iktidar, AK Parti iktidarıdır. Ülkede Alevi-Sünni kavgası, ayrımcılığı varmış gibi gösteriliyor. Ancak bunları yapanların hevesleri kursaklarında kalacak. Türkiye’de Alevi-Sünni ayrımcılığı yok. Bunu herkes unutsun, aklından silsin. Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü ve Kürt’ü birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Kimseyle sıkıntımız, problemimiz yok. Bu işten nemalanmak isteyen, çıkarcı kesimlerin, buradan medet umanların kesinlikle oyununa gelmeyelim. Bir olalım, dirlik olalım, kendimize gelelim" ifadelerini kullandı.
Türkiye ekonomisinin bu denli büyüdüğü bir dönemde, Türkiye’nin dış politikada ağırlık kazandığı her dönemde çeşitli müdahalelerle Türkiye’nin önünün kesildiğinin altını çizen Uzun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Zorlu bir zamandan geçiyoruz. Komşularımızda, Mısır’da, dünyada ve Avrupa’da huzursuzluk had safhada ancak böyle bir konjonktürde dahi Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden. Dünyada ve Avrupa’da kriz yaşanırken, her ülkeden memurlar işten çıkarılırken, biz yeni memur alıyoruz. Sağlık harcamaları düşürülürken, biz sağlık harcamalarını artırıyoruz. Sağlık alanında devrim sayılacak işlere imza atıyoruz. Büyük işler yaptık. Ülkemizi ve ekonomimizi büyüttük. İhracatımız rekor kırdı. Bu başarı hükümetimizin yol göstermesi, müteşebbislerimizin gayretiyle gerçekleşti. Güney Amerika’yı, Afrika’yı iş adamlarımız ulaşılmaz olarak bilirdi. Uzak Doğu ise bize gerçekten çok uzaktı. Ama Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız birer ticaret ataşesi gibi çalıştı. Artık gidilmeyen yer yok. Biz Türkiye’yi büyüteceğiz. Türkiye’yi büyütürken; Sivas da, Erzincan da, Malatya da, Elazığ da, Tokat da, Ankara da, Kırşehir de, Nevşehir de, Bingöl ve Mersin de büyüyecek. Ekmeğimizi, emeğimizi paylaşacağız. Büyük Türkiye’yi hazmedemeyen iç ve dış güçler Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor. Ama halkımız bunlara pirim vermeyecek, hevesleri kursaklarında kalacak.”
(İHA)