BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

Ülke sınırlarını aşan maraton

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin düzenlediği ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nu, Bulgaristan’dan katılan 36 yaşındaki Şaban Mus...

Abone ol

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin düzenlediği ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nu, Bulgaristan’dan katılan 36 yaşındaki Şaban Mustafa kazandı.
Ayrıca maratona katılanlar sınırı vizesiz geçtiler. Maratona katılanların ayaklarında çipler de yer aldı. Maratonun ikincisi Türkiye’den 40 yaşındaki Murat Kaya, üçüncü ise yine Türkiye’den 27 yaşındaki Ramazan İsmel oldu. Bayanlarda birinci Türkiye’den 24 yaşındaki Bahar Doğan oılurken, ikinciliği ise yine Türkiye’den 27 yaşındaki Nilay Esen kazandı. Yarışmada üçüncülüğü Türkiye’den 22 yaşındaki Yasemin Can elde etti.
Yarı Maratonu, Edirne Lozan Caddesinden başlayarak Karaağaç mahallesi ve Yunanistan Kastanias’ın içinden dönüldü ve aynı güzergahı takiben Pazarkule Sınır Kapısı’ndan tekrar Edirne’ye girerek, şehir merkezi güzergahı ile Sarayiçi’nde sonlandı. Toplam 21 kilometrelik güzergahta Türkiye topraklarında başlayan maraton, Yunanistan topraklarına girerek, tekrar Türkiye topraklarından geriye dönüldü ve Sarayiçi mevkiinde finiş ile birlikte sonlandı. Maratona sporcuların yanı sıra her yaştan vatandaşlar katılarak, renkli görüntüler oluşturdular. Yarışma öncesi maratona katılanlar dans ederek eğlendiler.
Maratonun birincisi Şaban Mustafa finişin ardından gazetecilere güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, birinci geldiğini söyledi. Bulgaristan Kırcaali Belediyesinde çalıştığını dile getiren Mustafa, Bulgaristan Federasyonu’nun kendisine destek vermediğini ama belediye başkanlarının kendisine her konuda yardım ve desteklerde bulunduğunu kaydetti. Kırcaali Belediye Başkanın sahip çıkmasıyla antrenmanlarını yaptığı ifade eden Mustafa, “Bu yıl Antalya’da yapılan maratonu kazandım. Sabahları işe gidiyorum, öğlenleri de antrenman yaparak maratona hazırlandım” dedi.
Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin düzenlediği ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na Türkiye’den 74, Yunanistan’dan 65, Bulgaristan’dan 48 sporcu katılarak, toplamda 187 sporcu yarıştı.
Dereceye girenlere madalyalarını 653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ağası Süleyman Mecek verdi. Selimiye Meydanı’nda maratona katılanlar için ayrıca ödül töreni düzenlendi.
(İHA)