BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  POLİTİKA

Ülke için inanmış gerçek bir komutan

Genelkurmay Başkanı Özel CHP'nin hedefinde. Ana muhalefetin iktidarara yakın olmakla eleştirdiği komutana CHP'li vekil sert çıktı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel için ''Ülke için inanmış gerçek bir komutan'' değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün kabul edilen ve eşi başörtülü subaylara kurmaylık yolunu açan düzenlemenin de içinde bulunduğu Harp Akademileri Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile muhalefet milletvekilleri arasında Özel-Başbuğ polemiği yaşandı. Vatan gazetesinden Şebnem Hoşgör ikili arasındaki polemiği yazdı.

DİNSEL TEMELE DAYALI ORDU MU YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR?

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz görüşmeler sırasında yapılan düzenleme ile amacın eşi başörtülü subaylara kurmaylık yolu açmak olduğunu savunurken, kısa süre önce yapılan bir yönetmelik değişikliğiyle de orduevlerine girişte "sakallı, cübbeli, sarıklı, takkeli, türbanlı ve çağdaş olmayan kıyafetlere" ilişkin yasağın kaldırıldığına dikkat çekti. CHP'li Yılmaz, Bakan Yılmaz'a "Atatürkçü, laik olması gereken bir kurum ortadan kaldırılıyor. Dinsel temele dayalı bir ordu mu yaratılmaya çalışılıyor?" sorusunu yöneltti. Bu sorunun ardından Bakan Yılmaz ile muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan söz düellosu TBMM tutanaklarına özetle şöyle yansıdı:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Yapılan yönetmelik değişikliği... Şimdi bir kimseyi herhangi bir sebeple düğünün misafirlerini kapıda tutmak güzel bir görüntü olur mu?

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz: Sarıklı, cübbeliler de girebilir diyorsunuz

Bakan Yılmaz: Şu ana kadar hiç sizin söylediğiniz bir kimse orduevindeki düğüne katılmamıştır. Bakın on yıldır iktidarız, böyle bir şey olmadı. Böyle vehimlerden, korkulardan uzaklaşmak gerekir. Yoksa 'Sen dışarıda, sen içeride kal' dersek herkesin kendince bir ayrım listesi oluşur. Biz, gerek o yönetmelik çıkarken gerek bu yasa çıkarken de Genelkurmay Başkanlığımızın ve diğer ilgili kimselerin görüşlerini de alıyoruz.

AĞLAMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPTIĞI YOK

CHP'li Yılmaz: Genelkurmay Başkanımız sadece ağlıyor zaten Sayın Bakanım, başka bir şey yaptığı yok.
Bakan Yılmaz: Değil, öyle değildir. Bu ülke için inanmış, Silahlı Kuvvetler'i aldığı noktadan çok daha iyi bir noktaya getirmekte gerçek bir komutan, onu da söylüyorum.

GERÇEK BİR KOMUTANDIR

CHP'li Yılmaz: Gerçek genelkurmay başkanları cezaevinde çünkü.
Bakan Yılmaz: Gerçek bir komutanımız, biz kendisini saygıyla karşılıyoruz, elimizden geldiği kadar da görevini hakkıyla yerine getirmesi için de herkesin de yardımcı olmasını talep ediyoruz.