BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
POLİTİKA

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan: En uzun hat 2019'a açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 'Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız.' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğini belirterek, "Pendik-Halkalı hattını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek." dedi.

Turhan, AA muhabirine, hızlı tren projelerinin AK Parti iktidarının insana sunduğu önemli hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Ankara merkezli olarak hizmete sunulan Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya ile Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında hızlı tren seferleri yapıldığını anımsatan Turhan, söz konusu güzergahlarda ülke nüfusunun yüzde 40'ının yaşadığını bildirdi. 

Turhan, Ankara-İstanbul hattının halen İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğine işaret eden Turhan, "Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek." diye konuştu.

Sitene Ekle