BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Ulaştırma Bakanı bu reste ne diyecek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TGRT Haber'de Hadi Özışık ve Gülden Kalecik'in sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- 3'üncü köprü güzergahında yanlışlık yapıldığı iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği "Köprü güzergahında hiçbir yanlışlık yok" yanıtı CHP'li Gürsel Tekin'i tatmin etmedi. 

3'ncü köprünün güzergahına ilişkin Bakan Yıldırım'ın imzasıyla yazılmış bir mektubun olduğunu açıklayan Tekin, "Sayın bakan evraklarını getirsin, biz de getirelim. Bizi ikna etsin 76 milyonun önünde özür dilerim" sözleriyle bakana meydan okudu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TGRT Haber'de Hadi Özışık ile Gülden Kalecik'in sunduğu Basın Odası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tekin'e sorulan soruların başında İstanbul ve son günlerin sıcak gündemi olan 3'ncü köprü projesi vardı.

ANAYASA DEDİLER DELDİLER

3'ncü köprü projesini eleştirirken İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş'ı hedefe oturtan Tekin, "Ben Sayın Topbaş'a soruyoru: İstanbul'un anayasası dediğiniz, 100 binlik planda 3'ncü köprü var mı?" dedi.

PROJENİN BAŞINDAKİ İSİM GİTTİ

3'ncü köprüyle ilgili bakanın gönderdiği bir mektup var. Bunu herhangi bir ülkede olsa kıyamet kopar.

Bu kentin belediye başkanı kentin bütünlüğünü sağlamak zorunda. Bu kentte ne olacaksa bu plan dahilinde olacaktır. Bu işin muhatabı sayın Yıldırım değil, kentin başkanıdır.

Sayın Topbaş, 'İstanbul'un anayasasını yaptık' diyordu. Planın başındaki adam Hüseyin Kaptan bırakıp gitmek zorunda kaldı. 3'ncü 5'nci köprü bunlar bilimsel karardır. Bunlar Başbakan'ın 'Hadi güzergah belirleyelim' diyebileceği bir şey değildir.

ÇED RAPORU YOK

ÇED raporu yok. Bunlar Gürsel'in Ahmet'in kararı değil. Bu işin doktorları, teknik üniversiteler, bilim insanları, Topbaş Japonya'dan uzmanlar getirdi, onlar da 'yok olmaz' diyor. 'İstanbul'un su havzalarını yok edersiniz' diyorlar. Bunun altında da Topbaş'ın imzası var.

FOTOĞRAFLARDA NEDEN TOPBAŞ YOK?

Temel atma törenin fotoğrafında Sayın Topbaş yoktu. Fotoğrafta müteahhitler var, ama Topbaş fotoğrafta yok. Hiçbirinde yok. Butonlara basılan yerde bildik bilmedik herkes var Topbaş yok. Ben 1 Mayıs'ta çıktım bu ihale gayri meşru dedim. ÇED raporu yok. Bizim Orman Bakanımız var. Ne olur bir şey söyle!

Sayın Yıldırım çıktı dedi ki, 'dünyanın en büyük kuş göç yolu buradaymış. Bundan haberimiz yok' dedi. Orman Bakanı ne yapıyor? Bilmiyorsa kusura bakmasın, neden haberi var?

YALAN MI SÖYLEMİŞİM?

Ben güzergahı çıkıp açıkladım, Başbakan beni yalanladı. Yalan mı söylemişim? Çevre Bakanı var. Çevreyle ilgili sizin niye sesiniz çıkmıyor? Ağaç kesilmeyecek dedi. Viyadükler yapılacak dedi. 650 ağaç kesildi. Daha şimdiden.

BEYKOZ'DA NE VAR?

Yeni plan yapıyorlar. Köprü Beykoz'da 2-3 km öteleniyor. Hangi gerekçeyle? Hadi bu tarafı kuş göçü nedeniyle değiştiriyorsunuz. Beykoz tarafını niye değiştiriyorsunuz?

Ben CHP Genel Başkan Yardımcısıyım. Yüz milyar dolardan bahsediyorum. Biri çıkıp, Gürsel Tekin yalan söylüyorsun desinler. Özür dileyeceğim. Bugün akşam 5 buçuk 6'da pazar toplansın da kalanları toplayayım diyenlerin haklarını yiyemeyiz, onların hakları ne olacak?

CHP silahla mı muhalefet yapacak? Siyasette muhalefet karşılıklı konuşma yaparak yapılır. Gelsin konuşalım.


Gürsel Tekin'den flaş açıklamalar

TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programının bu haftaki konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'di. CHP'nin Mısır'daki darbeye bakışından yeni anayasa çalışmalarına, cumhurbaşkanlığı seçiminden başkanlık sistemi tartışmalarına kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

gürsel-tekin-basin-odasi-canli.jpg

Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül için ne dedi?

Yerel seçimlerim yaklaşmasıyla siyasi partilerin adayları konusunda kulislerde hareketlenmeye başladı. En son kulis ise CHP'nin İstanbul adayları konusundaydı. Adaylık için ise iki isim öne çıkıyor: CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

Kulislerdeki bir diğer dedikodu ise Tekin ile Sarıgül arasındaki çekişme. Peki bu bilgiler doğru mu? Tekin ile Sarıgül arasında rekabeti aşan bir alıp verememezlik durumu var mı?

gürsel-tekin-mustafa-sarigül.jpg