BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

Son dönemde sosyal medyada örgütlenerek Doğu Ekspresi ile Kars'a seyahat modasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da uydu. Kars'tan trene binen Arslan yolcularla sohbet edip görüşlerini aldı...

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Tren Garı’nda Doğu Ekspresi’nde incelemelerde bulundu Kars'tan Sarıkamış'a kadar yolcularla birlikte seyahat edip sohbet etti. Kars Tren garında incelemelerde bulunan Bakan Arslan, kompartımanları gezerek yolcularla sohbet etti. Bakan Arslan, daha sonra Doğu Ekspresi ile Sarıkamış'a hareket etti. Seyahat boyunca yolcularla sohbet eden Arslan, bol bol hatıra fotoğrafı çektirip selfie çekti. Trendeki çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Arslan yolcuların duygu ve düşüncelerini aldı.

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

Yolculuk Vatandaşlardan Kars’ın tarihi dokusunu, Ani Harabeleri, Sarıkamış, Çıldır Gölü, Kars Kalesi gezisi yaptıklarını öğrenen Bakan Arslan, Doğu Ekspresi ile yolculuğun nasıl olduğunu da sordu. Yolcular, Doğu Ekspresi'nden çok memnun olduklarını, bilet bulmakta zorlandıklarını belirtti. Bakan Arslan da bir dizi yenilik getirdiklerini, vagon sayılarını artırdıklarını ve konfora da önem verdiklerini ifade etti. Yolcuların bazılarıyla selfie çekilen bazılarıyla masalarında sohbet eden Bakan Arslan, Fransa’dan gelen bir turistle de tokalaşıp memnuniyetini dinledi.

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

Sarıkamış İstasyonu'na geldiğinde de trenden inen Bakan Arslan, Ankara yolcuları için treni hareket ettirdi ve el sallayarak uğurladı. Uğurlama töreninin ardından da gazetecilere açıklama yapan Bakan Arslan, “Tren yolculuğunun bir kültür olduğunu biliyoruz. Bu kültürün tekrar canlanmış olması bizi memnun ediyor. Bu kültürü kullanarak Kars gibi bir çok değere sahip şehrimizi görmek ve gezmek için gelen misafirlerimize böyle bir hizmet sunduğumuz için memnunuz. Bizler gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek, onlara en iyi hizmeti verebilmek adına her türlü gayreti gösteriyoruz. Buradaki yaşayan hemşehrilerimizin de daha iyi şartlarda yaşabiylemeleri ve daha konforlu yaşam sürmeleri adına da bir çok çalışma yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Arslan da o modaya uydu!

Bakan Arslan, “Yolcuların yüzündeki tebessümü memnuniyeti tekrar gelme isteklerini görünce ben yine aynı daveti yeniliyorum; Kars, gezilmesi gereken görülmesi gereken bir şehir. İster Türkiye’den ister Türkiye dışından olsun yeni konseptle Doğu Eskpresi bu anlamda çok güzel hizmet veriyor. Misafirlerimizi her zamanki gibi bekliyoruz. Doğu Ekspresi'nde bir şeyi daha yaptık. 240 pulman koltuğun yanı sıra yataklı vagon sayısını 1’den 5’e çıkardık. Yani 20 yatak varken 100 yatağa çıkmış oldu. Aynı şekilde kuşetli vagonumuz 1 taneyken onu da 2’ye çıkardık. Geçen yıl Ocak ve Şubat’ın ilk 10 gününü 40 gününü düşündüğünüzde yaklaşık 2 bin kişi yataklı vagonla gelmişken bugün 8 bin kişi gelmiş. Kuşetlilerde de 3 bin kişi gelmişken bugün de 7 bin kişiye varmış durumda. Trenlerimiz yüzde 100 kapasiteyle çalışıyor. Pulman vagonlarımızda 40 günlük periyotta 30 bin misafir ağırladık. İnşallah bu gittikçe artacak ve biz misafirlerimizi daha iyi bir şekilde ağırlayacağız. Gelen misafirler Kars’ın değerlerini gördüklerinde bunu gidip başkalarına anlatıyorlar onun için de yeni yeni misafirler gelmek istiyor. İnşallah bu da gittikçe artarak devam edecek" dedi.