BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  DÜNYA

Ukrayna'da o anlaşma için tarih verildi

Ukrayna'da Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması'nın 25 Mayıs'a kadar imzalanacağı duyuruldu.

Abone ol
Ukrayna'nın, ülkedeki protesto eylemlerinin başlamasına neden olan Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması'nı, devlet başkanlığı seçiminin yapılacağı 25 Mayıs'a kadar imzalamak istediği bildirildi.
 
Rus Noviy Region haber sitesinde yer alan haberde, Ukrayna Parlamentosu Avrupa Entegrasyonu Komitesi Başkanı Grigoriy Nemirya, ülkesinin, devlet başkanlığı seçimlerinin yapılacağı 25 Mayıs'a kadar AB ile Ortaklık Anlaşması'nı imzalamak istediğini kaydederek, anlaşmanın devlet başkanlığına vekalet eden Aleksandr Turçinov tarafından imzalanabileceğini söyledi.
 
Nemirya, Ortaklık Anlaşması'nın askıya alınmasının ülkede protesto gösterilerinin başlamasına neden olduğunu hatırlatarak, ülkedeki mevcut durumdan yola çıkarak, parlamentonun tüm sorumluluğu üstleneceğini kaydetti.
 
Nemirya, bu yıl içinde AB ile vize rejiminin liberalizasyonunun ilk aşamasının yanı sıra bu sürecin ikinci aşaması olan vatandaşlara biyometrik pasaportların verilmesi sürecini de başlatacaklarını vurguladı. Nemirya, Avrupa Birliği'nin 12-13 Mart tarihlerinde Rusya ile görüşmelerde bulunacağını kaydederek, bu görüşmelerin esas amacının, Rusya'nın, Ortaklık Anlaşması'na olumsuz tepki vermemesini sağlamak olduğunu belirtti.
 
Nemirya, Turçinov tarafından imzalanacak Ortaklık Anlaşması'nın, parlamento tarafından da onaylanacağını söyleyerek, tüm bunların teknik meseleler olduğunu ifade etti.