BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  GÜNCEL

'Ukrayna'da gazeteciler endişeli'

Independent gazetesi, Ukrayna'da gazetecilerin şiddet kullanılarak gözaltına alınmasının basında korku yarattığını yazıyor. Son olarak Rus gazeteci Pavel Kanygin'ın gözaltına alındığı ve dövüldüğü belirtiliyor.

Abone ol

Independent gazetesi, Ukrayna'da gazetecilerin şiddet kullanılarak gözaltına alınmasının basında korku yarattığını yazıyor.

Haberde Rusya'nın önde gelen gazetecilerinden birinin Donetsk'te Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölgede gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtiliyor. Bu durumun Ukrayna'da çalışan gazetecilerin endişelerini artırdığı ileri sürülüyor.

Novaya Gazeta muhabiri Pavel Kanygin, Independent gazetesine yetkililerin kendisini gözaltına aldığını, dövdüğünü ve 5 saat boyunca güvenlik güçleri tarafından sorgulandığını söyledi.

Gazeteci daha sonra Ukrayna sınırının Rusya tarafında serbest bırakıldığını belirtti.

Mor bir göz ve kırık bir diş

Gazete, Kanygin'in gözünde bir morluk ve kırık bir dişle serbest bırakıldığını belirtiyor.

Akreditasyon almak için Salı günü yetkililerle görüşen gazeteciye bu görüşmede yazdığı haberlerden memnun olmadıkları söyleniyor.

Yetkililer, Kanygin'in Rusya'nın çatışmadaki rolü ve çatışmaya karşı Donetsk'te bazı kişilerin ayaklanmasını haber yapmasına tepki gösteriyor.

Ukrayna'daki çatışmalar sırasında 8 gazeteci hayatını kaybetmiş, onlarcası da gözaltına alınmıştı.

Uluslararası medyaya bağlı gazeteciler iki taraftan da belli bir koruma görüyorken, Ukraynalı ve Rus gazeteciler için bunun mümkün olmadığı ifade ediliyor.