BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.497,18
HABER /  DÜNYA

Ukrayna'da belediye binası el değiştirdi

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı milislerle Kiev yönetimi arasındaki güç savaşı tüm hızıyla sürüyor.

Abone ol

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneydoğusundaki Mariupol kentinde bir süredir Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların elinde bulunan belediye binasının “kurtarıldığını” duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün gece saat 03.00 civarında yaklaşık 30 kadar eli sopalı kimliği belirsiz kişi belediye binasına gitti ve Rusya yanlılarından binayı boşaltmalarını istedi. Açıklamada, bunun üzerine kavga çıktığı, olay yerine polis ve güvenlik güçlerinin gittiği belirtildi.

Olayda en az beş kişinin yaralandığı, yaralıların tedavi altına alındığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, olay sonucunda belediye binasının kontrolünün Rusya yanlılarından güvenlik güçlerine geçtiğini ifade etti.

Ülkenin gergin bölümlerinden olan Mariupol kentinde, bir hafta önce kimliği belirsiz silahlı şahıslar tarafından askeri birliğe yapılan saldırı sırasında, üç saldırgan ölmüş, 13 saldırgan yaralanmıştı.

Rusya yanlısı ayrılıkçı silahlı gruplar, nisan başından bu yana ülkenin doğusundaki en az 10 kent ve ilçede kamu binalarının kontrolünü elinde bulunduruyor. Kiev yönetimi, çoğu barikatlarla çevrili bu binaların tekrar ele geçirilmesi için operasyon başlattığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı, dün de gerginliğin en yüksek olduğu yerlerden Slavyansk yakınındaki Sviatogorsk kasabasında yürütülen terörle mücadele operasyonunda kasabanın yasa dışı silahlı gruplardan arındırıldığı açıklamıştı. Hafta sonunda bir kontrol noktasında çatışmaya sahne olan ve Rusya yanlısı gruptan üç kişinin öldüğü Slavyansk, ayrılıkçı silahlı grupların elinde bulunuyor.