BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna: Mülteci konvoyundan 'en az 15 ceset çıkarıldı'

Ukrayna'nın doğusunda, mülteci konvoyunun saldırıya uğradığı bölgeden en az 15 ceset çıkarıldığı bildirildi. Ukrayna ordusu sözcüsü "Konvoy beyaz bayrak taşıyordu" dedi.

Abone ol

Ukrayna ordusu sözcüsü, mültecileri taşıyan araç konvoyuna füze saldırısı düzenlenen bölgeden en az 15 ceset çıkarıldığını söyledi.

Çatışmalardan kaçan mültecileri taşıyan konvoy, Pazartesi günü ülkenin doğusundaki Luhansk'ta füze ve havan topu saldırısına uğramıştı.

Sözcü Andriy Lysenko, "Konvoy beyaz bayraklar taşıyordu ve üzerinde sivil olduğuna dair işaretler vardı" dedi.

Ayrılıkçıların sözcüsü de BBC'ye yaptığı açıklamada saldırıdan sağ kurtulan olmadığını ifade etmiş, saldırının 'hükümet için çalışan iki farklı milis grup tarafından düzenlendiğini' öne sürmüştü.

Ukrayna hükümeti ise konvoya düzenlenen saldırıdan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutuyor fakat ayrılıkçılar bu iddiaları reddediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, kurtulanların ifadelerini aktardığı bir video kaydı yayınladı.

Luhansk'ta gıda sıkıntısı yaşanıyor

Görüntülerde bir sivil, 'havan mermileri isabet eden aracın parçalara ayrıldığını' söylerken saldırıdan kurtulan bir diğer kişi de kayınvalidesinin saldırı anında, kızının da kan kaybından öldüğünü belirtiyor.

Diğer yandan Kiev hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, Luhansk'ın merkezinde sokak çatışmalarının devam ettiğini bildirdi. Interfax haber ajansına konuşan İçişleri Bakanı yardımcısı da ordunun 'kenti tekrar ele geçirmeye başladığını' söyledi.

Pazartesi gecesi de yoğun ateş altında kalan Luhansk kent merkezinden on binlerce kişi kaçmaya başladı.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki ikinci büyük kent olan Luhansk'ta su, elektrik ve gıda sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor.

Ukrayna'nın doğusunda başlayan çatışmalarda Nisan ayından bu yana ölenlerin sayısı 2000'i aştı.