BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna 0 - 2 Fransa

Şiddetli yağış nedeniyle 55 dakika duran maçta Fransa, evsahibini 2-0 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Abone ol

Euro 2012'de elverişsiz hava koşulları nedeniyle 55 dakika ara verilen maçta Fransa, evsahibi Ukrayna'yı ikinci yarıda attığı iki golle yendi.

Başlama düdüğünden sadece dört dakika sonra şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan maç 55 dakika sonra yağmurun durması ve sahanın temizlenmesinin ardından yeniden başladı.

İlk yarının en net şansını Fransa yakaladı, kornerden gelen topu sert bir kafa vuruşuyla kaleye gönderen savunma oyuncusu Philippe Mexes'in çabası Ukrayna kalecisi Pyatov tarafından savuşturuldu.

İlk yarısı 0-0 berabere sona eren maçta ikinci yarının sekizinci, maçın 53. dakikası oynanırken Fransa daha baskılı oyununun meyvesini aldı.

Donetsk'te oynanan maçın yıldızı Frank Ribery, pasını Menez'e ulaştırdı, o ana kadar önemli fırsatları harcamış olan Menez bu kez Ukrayna savunmasını geçtikten sonra kalenin sol tarafına şutunu gönderdiğinde Fransızlar golü kutlamaya başlamıştı.

Golden sadece üç dakika sonra, bu kez Benzema sahnedeydi. Real Madrid'in golcüsü, Cabaye'ye aktardı pasını, Cabayev de savunmadan Oleg Gusev'i geçip yerden vuruşu Ukrayna kalesinde ikinci gol olarak kayda geçti.

Fransızlar'ın bu gollerinin ardından Ukrayna özelllikle Andriy Shevchenko ve Andriy Yarmalenko'yu uzun toplarla buluşturup tehlike yaratma arayışında oldular. İsveç maçının kahramanı olarak Ukraynalı golcü iki şans yakaladı, ama takımını ümitlendirecek golü kaydedemedi.

Maçın geri kalanında Ukrayna stadını coşturacak pozisyonların yaşandığını söylemek zor.

Fransa gruptaki ilk galibiyetiyle puanını dörde çıkarırken, Ukrayna üç puanda kaldı. Evsahibi turnuvada kalabilmek için şansını bu kez İngiltere karşısında salı günü Kiev'de deneyecek.