BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

UKİDER'den Aktay'a anlamlı ziyaret!

Uluslar arası Kalkınma ve İstihdam Derneği Yönetim Kurulu (UKİDER) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ı makamında ziyaret ederek, yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Kısa adı UKİDER olan Uluslar arası Kalkınma ve İstihdam Derneği Yönetim Kurulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile biraya gelerek, Türkiye’nin kalkınma ve istihdamına ilişkin projelerini AK Parti Genel Merkezi ile paylaştılar.

UKİDER Başkanı Barış Tapancı başkanlığındaki Heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ı Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ettiler.

Ziyarette UKİDER’in özellikle kalkınma ve istihdam başlıklarıyla ilgili misyon ve vizyonunu dile getiren Başkan Barış Tapancı, Yeni Türkiye vizyonuna uygun kalkınma ve istihdam projelerini Aktay ile paylaştı.

Derneğin TİKA başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla dünya üzerinde gerçekleştirdiği projelere de değinen Tapancı, Türk Dünyası ve Balkan ülkeleri ile yürütülen istihdam ve kalkınma ölçekli projeler hakkında da bilgi verdi.

UKİDER Başkanı Barış Tapancı, bölgesel kalkınma politikalarına ilişkin olarak derneğin yürüttüğü projelerle ilgili değerlendirmede bulunurken, açıklanan kalkınma paketlerinin Doğu ve Güneydoğu halkında oluşturduğu beklentiyi de dile getirdi.

Özellikle Türkiye’deki sığınmacı ve mülteciler konusunun gündeme geldiği ziyarette, bu alanlara ilişkin geliştirilen projeler AK Parti ile paylaşıldı.

UKİDER Heyetinin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da, Derneğin ulusal ve uluslar arası çalışmalarının ülke ekonomisine ve istihdam/yatırım politikalarına desteğinin son derece olumlu olduğunu söyledi.

UKİDER’in kendi alanlarındaki uluslar arası çalışmalarına her alanda destek olunması gerektiğini ifade eden Yasin Aktay, özellikle göçmen meselesi ile ilgili olarak dünya ülkelerinin umursamazlığı karşısında Türkiye’nin

göstermiş olduğu fedakarca çaba ve mali boyutun iyi algılanması gerektiğini vurguladı. Bunun için sivil toplum örgütlerinin gücüne ihtiyaç duyduklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, doğru algı yönetimi ve tanıtımı konusunda ortak çalışma yürütülebileceğinin altınızı çizdi