BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin yeni görüntüler

İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesi için beklerken polis açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’la ilgili yürütülen...

Abone ol

İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesi için beklerken polis açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’la ilgili yürütülen soruşturmada dosyaya yeni görüntüler ulaştı. Görüntülerde, ateş açılmasından hemen önce bazı polislerin, “Sıkma, bekle” diye uyardıkları görülüyor.
Okmeydanı’nda çıkan olaylarda Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt başına isabet eden mermi ile hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nin raporuna göre Kurt’u öldüren merminin atıldığı tabancanın TEM Şubesi’nde görevli S.K.’ya ait olduğu tespit edilmişti. Savcılık valilikten polis memur hakkında işlem yapmak için izin istemişti.
Valiliğin talebe ilişkin cevabı beklenirken, savcılığa yeni görüntüler ulaştı. Savcılığa ulaşan görüntülerde, polis memuru S.K.’nın içinde bulunduğu Akrep aracına atılan molotof cama isabet edip yanmaya başlıyor. Bu sırada araçtan inen S.K., birkaç saniye sonra ateş etmeden hemen önce, bazı sivil polisler “Sıkma, sıkma, tamam bekle” diye uyardıkları görülüyor.
(İHA)