BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Uğur Dündar'dan olay twitter yorumu

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da dün akşam tüm dünyada yaşanan teknik aksaklık provokasyon malzemesi yapıldı.

Abone ol

Arızayı, Halk TV'de son dakika geçen Uğur Dündar, Twitter'ın Başbakan Erdoğan tarafından kapatıldığını söyledi.

Dündar dünya çapındaki arıza için, "Berkin Elvan eylemlerine katılanların iletişiminin engellenmesi için Twiter'a operasyon yapıldı" yorumunu yaptı. Konuğun konuşması sırasında cep telefonuna gelen mesajı okuyan Dündar, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda son dakika bilgisi geldi. Twitter şu anda kapanmış. Herhalde Başbakanı TİB vasıtasıyla yaptığı operasyon olsa gerek deniliyor. Çünkü bugün Türkiye'nin her tarafında Berkin Elvan için protesto eylemleri düzenleniyor. Yani bu iletişimi eksmek amacıyla ve eylem yapanların kendi aralarında haberleşmesi ve insanların daha kalabalıklaşmasını engellemek maksadıyla böyle bir twitter operasyonu yapılmış olsa gerek."

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

'Berkin Elvan'ın ölümüne yönelik protestolar nedeniyle Twitter'a sansür mü uygulanıyor' iddiası ortaya atıldı. Ancak yaklaşık 40 dakika süren kesintinin ardından Twitter'dan bir açıklama geldi.
 Şirket sözcüsü, Reuters Haber Ajansı'na e-posta yoluya yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
 
"Dünya genelinde yaşanan bir sorun var. Bir çok kullanıcı mobil uygulamalardan ve internetten servise ulaşmakta sorun yaşıyor. Sorunu araştırıyoruz."