BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,42
HABER /  MEDYA

Ufak Tefek Cinayetler oyuncusu Kerim Adil Sağlam kim-gerçek adı

Ufak Tefek Cinayetler oyuncuları yeni sezon ile birlikte değişti, kadroya yeni isimler geldi. Merve'nin belalısı Kerim Adil Sağlam'da bunlardan biri oldu. Peki Osman Sonant'ın canlandırdığı Kerim Adil Sağlam kim?

Abone ol

Ufak Tefek Cinayetler oyuncularından biri olan ve yeni sezonda kadroya katılan Kerim Adil Sağlam kimdir? Merve'nin belalısı ve eski aşkı olan Kerim Adil Sağlam gerçek adıyla Osman Sonant kimdir, kaç yaşında sorusu merak edildi. Leyla ile Mecnun dizisinde 'hırsız Yavuz'u canlandıran oyuncu daha sonra Fİ dizisinde Sadık Murat Kolhan rolü ile yıldızını parlattı. Son olarak Ufak Tefek Cinayetler'de rol alan Osman Sonant biyografisi haberimizde...

OSMAN SONAN KİMDİR: Osman Sonant 1 Mart 1979 İstanbul doğumludur.

1997 yılında Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda Yılmaz Gruda'dan aldığı oyunculuk eğitimi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. 1998 yılında Ferhan Şensoy'un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro'da çalışmalarını devam ettirmiş ve 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır. 

Çeşitli tiyatro oyunlarında, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde yer alan oyuncu, 2009 yılında, Yeşim Ustaoğlu'nun Altın İstiridye ödüllü Pandora'nın kutusu adlı filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştır. Leyla ile Mecnun dizisinde Yavuz karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Şubat ayında başlayan ve Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı Beş Kardeş dizisindeki kardeşlerden dördüncüsü olan Orhan rolünü canlandırmıştır.


 

YER ALDIĞI YAPIMALAR

Tiyatro

Anna Karenina : Lev Nikolayeviç Tolstoy - Kent Oyuncuları - 2006
Gece Mevsimi : Rebecca Lenckiews - Kent Oyuncuları - 2005
Hamlet : Wiliam Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003

Televizyon

Beş Kardeş : Onur Ünlü - 2015
Ben de Özledim : Onur Ünlü - (Osman Sonant) - 2013
Leyla ile Mecnun : Onur Ünlü - (Yavuz) - 2011 - 2013
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi : Serdar Akar (Yavuz) - 2011
Türk Malı : Tayfun Güneyer (Suphi/Süpo) - 2010
Ustalar, Alimler ve Sultanlar (Fatih Sultan Mehmet) - 2010
Yılan Hikâyesi : Nihat Durak (Polis Memuru) - 2001