BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

UEFA'dan İsrail'de maç yasağı

Güvenlik koşulları nedeniyle yeni bir karara dek İsrail takımları Avrupa Kupası maçlarını sahalarında oynayamayacak. UEFA'nın kararı ile Ukrayna ve Rusya takımları da yarınki kurada birbirleriyle eşleşmeyecek.

Abone ol

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) güvenlik koşulları nedeniyle yeni bir karara dek İsrail takımlarının sahalarındaki maçlarını ülkelerinde oynamalarını yasakladı.

UEFA Avrupa kupalarında mücade eden İsrail takımlarından, sahalarındaki maçları nerede oynamak istediklerine yönelik önerilerini iletmelerini istedi.

İsrail takımlarından Maccabi Tel Aviv Şampiyonlar Ligi, Hapoel Tel Aviv ve Hapoel Be'er Sheva da UEFA Avrupa Ligi eleme turlarında mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu kura çekimi ise yarın İsviçre'nin Nyon kentinde TSİ 13:00'te yapılacak.

Ukrayna ve Rusya takımları karşılaşamayacak

Öte yandan, UEFA ayrıca yine siyasi koşullar nedeniyle Ukrayna ve Rusya takımlarının Avrupa kupalarında karşılaşmamasını kararlaştırdı.

UEFA bu kararı, mevcut siyasi koşullar ışığında, Ukrayna ve Rusya fedrasyonlarının isteği üzerine aldığını açıkladı.

Alınan karar gereği ilk etapta, Rusya'nın Zenit Saint Petersburg ve Ukrayna'nın Dinyaper takımları Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleşmeyecek.