BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ucuz konut sahibi olmak hayal oldu!

Döviz kurundaki yükselişten dolayı konut fiyatlarında gözle görülür artış yaşandı.

Abone ol

2014 yılının ilk günlerinde döviz fiyatlarındaki aşırı yükselişin olumsuz etkilediği konut sektörü, kendini toparlamaya çalışıyor.

Piyasalardaki dalgalanma satışlarda gerilemelere neden olurken, sektör temsilcileri önümüzdeki aylarda konut fiyatlarına zam geleceğine işaret ediyor.

Ankara'da lüks ve konforun yeni adresi olarak öne çıkan Elit Royal Residence'ı hayata geçiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kaliteden ödün vermemek ve alternatif isteyen projelerin ithal ürünler kullanmaktan vazgeçmediğini vurguladı.

Sektörde kullanılan ithal ürünlerin döviz üzerinden tedarik edilmesi nedeniyle fiyatlarda artışa gidileceğini bildiren Yıldızhan, 'İnşaat firmaları şu an oldukça dertli. Döviz fiyatlarındaki yükseliş birikimini dolar ve Euro'dan yana değerlendirenleri konut sahibi yaptı. Ancak konut satışlarının pik yapması gereken bahar döneminin önceki senelere göre durgun geçtiği de bir gerçek. Bu durgunluğun bir başka nedeni de banka kredilerine uygulanan faiz oranlarının artışı. Öte yandan, kur fiyatlarındaki yükseliş döviz üzerinden satış yapılan ithal ürünlere de yansımaya başladı. Proje başlamadan önce 10 euro üzerinden satılan ürünlerin fiyatı şu an neredeyse 15 euro'yu buldu. Yani bu ürünler üretildiği ülkelerde de arttı. Bu da inşaat firmalarının hesabını karıştırıyor' dedi.

Dövizdeki ciddi artış nedeniyle konut almak isteyenleri uyardıklarını bildiren Yıldızhan, şunları söyledi:

'Konut almak isteyenleri birkaç ay önce dövizdeki aşırı artışın bahar aylarında konut fiyatlarına yansıyacağı konusunda uyarmıştık. Bu durum bazı konut projelerine yansımaya başladı bile. Şimdi bu artışa ithal ürünlere yapılan ekstra zammın da eklenmesini bekliyoruz. Büyük projelerde ürünlerin yüzde 70'ine yakınında ithal malzeme kullanılıyor. Döviz kurundaki artışın yanında bu ürünlere yapılan ekstra zam da eklenince konut fiyatları beklenenden de fazla artacak.'

ELİT ROYAL RESİDENCE

Başkent'in öne çıkan bölgelerinden biri olan Beytepe'de inşa edilen Elit Royal Residence, yaşam merkezlerine olan yakınlığı ve eşsiz Beytepe Ormanı ve Ankara manzarasıyla dikkati çekiyor. 17 katlı Elit Royal Residence projesinde 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire ve projeye değer katacak 5 adet mağaza bulunuyor.

Ev sahiplerine kaliteli ve rahat bir yaşam sunmak amacıyla 'akıllı ev' olarak tasarlanan daireleri ile dikkati çeken Elit Royal Residence, dünyaca ünlü markaları da evlere taşıyor. Özenli işçilik, titiz tasarım ve kaliteli malzemeyi bir araya getiren Elit Royal Residence, depreme dayanıklı beton yapısı, jeneratör sistemi, 24 saat konsiyerj ve güvenilir personel hizmeti, katlarda ve residence dışında kapalı devre kamera sistemi bulunuyor.

Ayrıca Elit Royal Residence'da konut sahipleri tek tuşla taksi ve güvenlik hizmeti, her daire için iki kapalı bir açık otopark, misafirler için konuk otoparkı ve dairelere özel ayrılmış depoları ile konut sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Elit Royal Residence konutlarının anahtar teslim tarihi ise Haziran 2014 olarak bildirildi.