BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Ucuz et satışı bugün başladı! Ucuz et satan marketler hangileri?

Ucuz et hangi marketlerde satılacak sorusu yanıt buldu. Gıda, Tarım ve Havyancılık Bakanlığı ucuz et için A101 ve BİM marketleriyle anlaşma sağladı. Ucuz et satan marketler 81 ilde kuşbaşı ve kıymayı aynı fiyattan satacak.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ucuz et satacak marketleri ve fiyatları belirledi. Bakanlık ucuz et satışı için iki marketle anlaşma sağlandığını duyurdu. Bu iki market ise A101 ve BİM oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, A101 ve BİM firmalarıyla sözleşme imzalandığı, bu marketlere karkas et sevkiyatının başladığı duyuruldu.

Ucuz et satışı yapmak için bakanlığı 8 firma başvurdu. Yapılan değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvuruları kabul edildi.

KIYMA VE KUŞBAŞI ET FİYATLARI NE KADAR?

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü marketlere ucuz ve uygun fiyattan et satışına ilişkin rakamları da açıkladı. A 101 ve BİM'in 81 ile yayıyan tüm marketlerinde kıyma 29 liradan, kuşbaşı et ise 31 liradan satılacak.

ETLER KARKAS OLARAK VERİLECEK
Et ve Süt kurumunun temin ettiği etler karkas olarak marketlere gönderilecek. A101 ve BİM marketlerinde etler kuşbaşı ve kıyma haline getirilip yarım kilogramlık MAP ambalajlı paketlerle satışa sunulacak. 

Et ve Süt kurumundan temin edilen bu etler asla donmuş ya da şoklanmış olmayacak.

Ucuz et satan BİM kimin? Sahibi Mustafa Latif Topbaş kimdir?