BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Ucuz akıllı telefon yarışına Mozilla da girdi

İnternet tarayıcısı Firefox'un geliştiricisi Mozilla Hindistan'da 33 dolardan satışa çıkan yeni akıllı telefonunu tanıttı. Firefox işletim sistemiyle çalışan telefonun düşük ücretiyle pazardaki rekabeti kızıştırması bekleniyor.

Abone ol

İnternet tarayıcısı Firefox'un üreticisi Mozilla da ucuz akıllı telefon yarışına katıldı.

Ürettiği ucuz cep telefonlarını Hindistan'da satışa çıkaran Mozilla, işletim sistemi olarak da yine Firefox yazılımını kullanıyor.

Yaklaşık 33 dolardan satışa çıkan telefon şu an için sadece Hindistan'ın en büyük sanal mağazalarından birisi olan Snapdeal'da satılıyor.

Intex Cloud FX adlı telefon Asya ülkelerinde satışa çıkan ve Firefox yazılımını kullanan ilk ucuz cep telefonu olma özelliğine sahip.

Hindistan özellikle ucuz akıllı telefonlar için çok hızlı büyüyen bir pazar olarak görülüyor.

Benzer şekilde birçok gelişen ülke, cep telefonu üreticilerinin hızlı pazar büyümesi öngördüğü son yerler haline gelmiş durumda.

Mozilla'dan yapılan açıklamada, "Intex Cloud FX'in lansmanıyla birlikte kitlelerin standart bir telefon parasıyla akıllı telefon deneyimi yaşamasını hedefliyoruz" dendi.

Mozilla şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Li Gong da yeni telefonla birlikte ucuz akıllı telefonlarda standart çıtasını yükseltmek istediklerini ifade etti.

Uzmanlar bütçelere uygun akıllı telefonlar sayesinde gelişen ülkelerde giderek daha fazla sayıda insanın internete bağlanabilen telefonlara geçiş yapacağını öngörüyor.

Ancak bu telefonların çok daha üstün işlemcilerle çalışan Apple ya da Samsung telefonlarına rakip olamayacağı da belirtiliyor.

Hint teknoloji şirketi Intex Technologies tarafından üretilen Mozilla'nın telefonu 4 GB hafızaya sahip ve bluetooth, kablosuz internet erişimi gibi temel özellikleri var.

Yoğun rekabet

Mozilla'nın Firefox işletim sisteminin yoğun rekabetin yaşandığı bir pazara girdiği de belirtiliyor.

Cep telefonu üreticisi Nokia Asha ve Nokia X modelleriyle ucuz cep telefonu pazarında önemli bir yere sahip.

Ayrıca Android işletim sistemini kullanan cep telefonları Asya ülkelerinde oldukça yaygın.

Pazara yeni giren Xiaomi gibi işletim sistemleri de oldukça rekabetçi fiyatlarla müşterilerin karşısına çıkıyor.

Firefox'un bu pazarda kendisine bir alan oluşturabilmesi için yoğun çaba göstermesi gerektiği görüşü hakim.