BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Uçuşlar artık eskisi gibi olmayacak!

Türk Hava Yolları'nın Boing 777 tipi uçaklarında artık cep telefonu kullanmak ve sınırsız internete ulaşmak serbest.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) uçuş kalitesinde ve standartlarında yaptığı değişiklere bir yenisini daha ekledi. Artık THY'nin Boing 777 tipi uçaklarıyla uçanlar hem cep telefonlarını kullanabilecekler hem de uçuş boyunca sınırsız internet keyfi yaşayacaklar.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bazı Avrupa ülkelerinde ard arda yaşanan krizin kendilerini korkutmadığını, aksine bunun THY için pozitif etkileri olacağını söyledi. 2011 yılı için planlarını da özetleyen Kotil, yılbaşında teslim edilecek Boeing 777'lerde yolcuların cep telefonu ve kablosuz internet bağlantısı kullanabileceğini, uydudan canlı televizyon yayını izlemenin de mümkün olacağını söyledi. Kotil, "Daha önce teslim edilen 777'lerde bu sistemleri biz yapacağız, yeni gelecek 777'ler ise Boeing tarafından bu teknoloji kurulmuş olacak. Ocak itibariyle bu hizmet başlayacak" dedi.
Kotil, Los Angeles, Vietnam, Filipinler'de Manila, Bangladeş'te Daka seferlerinin başlayacağı bilgisini verdi.

KOBE GELİYOR

THY'nin Manchester United, Barcelona futbol takımları ile Euroleague basketbol ligine sponsor olması, Kevin Costner'li reklam filmlerinin ardından şimdi de ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın reklam filmlerinde oynayacağını kaydeden Kotil, "Kobe Bryant'lı reklam filmlerimizin çok ilginç bir senaryosu var" dedi.




YOĞUNLUK SIKINTI YARATIYOR


Kotil, İstanbul Atatürk havalimanındaki kapasite sorununun THY'nin büyümesi önünde bir engel olup olmadığı sorusuna yanıtlarken de "Doğru. Orada bir sıkıntı var. Ne yapabiliriz, uçuşları başka nerelerde artırabiliriz diye çalışıyoruz. Bazı iç hat uçuşlarımızı Sabiha Gökçen'e kaydırıyoruz" diye konuştu.

YABANCI PİLOTLARIN SAYISI 230

THY'nin kaptan pilotlarının yüzde 10'unun yabancılardan oluştuğunu ve bunun da Türkiye'de kaptan pilot sıkıntısından kaynaklandığını açıklayan Kotil, "Gerçi bir ton kişiyi yetiştiriyoruz, ancak kaptanlık belirli bir süre gerektiriyor, yıllar alıyor. Sürekli büyüdüğümüz için yurt dışından epeyce kaptan aldık, çalışıyorlar. Gönül isterdi ki tüm kaptanlarımız Türk olsun" dedi. Kotil, 230 yabancı kaptan pilotun THY'de görev yaptığını belirtti.