BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  DÜNYA

Uçurumdan böyle kurtarıldı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobildeki sürücü yaralandı. Yaralı, güç şartlar altında yapılan ope...

Abone ol

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobildeki sürücü yaralandı. Yaralı, güç şartlar altında yapılan operasyonla kurtarıldı.
Kaza, gece saat 01:00 sıralarında Orhangazi-Kale yolu üzerinde meydana geldi. Mehmet Altın (26) idaresindeki 16 VG 632 plakalı otomobil, seyir halindeyken kontrolden çıkıp uçuruma yuvarlandı. Taklalar atmaya başlayan otomobil, zeytin ağacına çarparak durabildi. Sürücü Altın araçtan fırlayarak ağaçlıkların arasına düştü. Kazayı tesadüfen olay yerinden geçen bir başka araç sürücüsü fark ederek durumu polise bildirdi. Olay yerine güçlükle inen polis ekipleri, yaralı sürücüye ulaşmayı başardı.
Bölgenin son derece sarp ve kayalık olmasından dolayı sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri olay yerine güçlükle ulaştı. Yaralı genci sedyeye yerleştiren sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi burada yaptı. Daha sonra polis ve itfaiye ekipleri yaralıyı şarampolün dibine kadar indirme kararı aldı. Yağmur altında çalışan 10 kişilik kurtarma ekibi yaralıyı güçlükle ambulansa taşıdı.
Bir saat süren operasyonun sonunda yaralı sürücü Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mehmet Altın, daha sonra Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı.
(İHA)