BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12

Üçüncü havalimanında ilk inişi Erdoğan yaptı

Üçüncü havalimanında ilk inişi  Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu uçak, yapım çalışmaları devam eden ve 29 Ekim’de kullanıma açılması planlanan 3. Havalimanın pistine iniş yaptı.

Üçüncü havalimanında ilk inişi  Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu uçak, yapım çalışmaları devam eden ve 29 Ekim’de kullanıma açılması planlanan 3. Havalimanın pistine iniş yaptı. Tüm etapların tamamlanması ile yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip. Terminal binasına Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri asıldı. Son hazırlıkların tamamlandığı havalimanında Cumhurbaşkanını bekleyiş başladı.

Üçüncü havalimanında ilk inişi  Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi yaptı. Uçakta açıklamada bulunan Erdoğan, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla birlikte resmi açılışı yapacağız. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum" dedi.

Üçüncü havalimanında ilk inişi  Erdoğan yaptı

Uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Dünyada muhteşem havalimanını inşa etmenin onuru içerisindeyiz. Bu akşam ki hem bir denetleme hem de bir ortak yayına girmenin gayreti ile bu adımı attık. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum. Muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, havalimanımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum"

Üçüncü havalimanında ilk inişi  Erdoğan yaptı

Erdoğan, 24 Haziran seçimleri için il mitinglerini Gaziantep ile bitirdi. Miting sonrasında helikopterle Gaziantep Havalimanı'na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirmek üzere Gaziantep'ten hareket etmişti.