BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ücretsiz Kuran dersleri başlıyor

Hayrat Vakfı, halk eğitim merkezlerinde ücretsiz Kuran-ı Kerim ve Osmanlıca Türkçesi dersleri başlatıyor

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile birlikte Hayrat Vakfı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçiriyor. İşbirliği kapsamında Hayrat Vakfı, daha öncede hayata geçirdiği Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kurslarına yeniden başlıyor.

ÜLKE GENELİNDEKİ MERKEZLERDE DERS VERİLECEK

Ülke genelindeki halk eğitim merkezlerinin tümünde verilecek kurslarda Osmanlı'dan kalan eserlerin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi hedefleniyor.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile konuyla ilgili bilgi verildi. Yapılan protokol ve kursların detayları hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Mustafa Topöz, amaçlarının Osmanlı eserlerine sahip çıkarken onları daha iyi analiz edip anlaşılabilir hale getirmek olduğunu belirtti.

Mustafa Topöz, şunları söyledi: "Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Kendi memleketimizde ecdadımızın her zaman şeref duyduğumuz bin yıllık şanlı bir tarih koridorundan bizlere armağan ettikleri sayısız güzide eserler bugün fikri ve estetik boyutta çoğumuza maalesef bir turiste olduğu kadar uzak ve yabancıdır."

Yeni nesillerin geçmişi iyi öğrenmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle devam etti: "Osmanlıcayı öğrenmek, öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur."

Geçmişten gelen zengin kültür hazinesi, milli ve manevi değerlerle buluşmanın çok faydalı olacağına dikkat çeken Mustafa Topöz, "Bu programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şimdiden kurslarımıza büyük bir ilgi olacağını görüyoruz. www.osmanlicaegitim.com ve www.kuranegitimi.com adreslerinden bilgi alınabilen ve online kayıt yaptırılabilen kurslara, ücretsiz olduğu için herkes başvurabilir." dedi.

OSMANLI GEÇMİŞİNE IŞIK TUTACAK

Yapılan çalışmayı değerlendiren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı da yüzyıllara dayanan Osmanlı geçmişine ışık tutacak bu kursun önemine vurgu yaptı.

Osmanlıcanın bir medeniyet dili olduğuna işaret eden Hızlı, "Hayrat Vakfı'nı kutluyorum. Bir medeniyetin dili olan Osmanlıca eserlere değer vermek ve onları daha iyi algılamak adına gerçekleştirilen bu organizasyon gençlere ufuk açacaktır." şeklinde konuştu.