BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ücretli öğretmenden insanlık dersi

Iğdır'da ücretli İngilizce öğretmenliği yapan Dilek Pamuk, yazdığı kitabın satışından elde ettiği gelirin tümüyle engellilere tekerlekli sandalye aldı.

Abone ol

Iğdır Halk Eğitim Merkezi'nde aylık 600 TL maaş alan Dilek Pamuk isimli İngilizce öğretmeni, çıkardığı makale tarzı kitabın geliri ile aldığı 20 adet tekerlekli sandalyeleri kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıyor.

Daha önce yazdığı başka bir kitabından elde ettiği geliri de engellilere yardım için harcadığını ifade eden Dilek Pamuk, son yazdığı kitabın satışından elde edilen para ile aldığı tekerlekli sandalyeleri dağıtma mutluluğunu yaşadığını söyledi. Pamuk, "17 yıllık ücretli
İngilizce öğretmeniyim. Şu anda elimde bir makale tarzı kitap daha var. Bu kitabın da baskısında sponsor bulabilirsem Eylül veya Ekim ayında bitmiş olacak. Yine buradan gelen tüm geliri engelli ve yardıma muhtaç çocukların hizmetinde kullanacağım" dedi.

Maddi durumu iyi olan insanların biraz yürek gözlerini açtıklarında, çevrelerinde yardıma muhtaç çok insanın olduğunu göreceklerinin altını çizen Pamuk, "Bazı öğrencilerimize burs bulmakta güçlük çekiyorum. Tıppı kazanan öğrencilerimiz var, benim gördüğüm. Onlara bile burs bulamıyoruz. Birer öğrenci okutulabilir, engelli insanların ihtiyaçları ve eğitimi konusunda katkı sunabilirler. Burada Iğdır Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek'e de teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldu, kitabım önsözünü de o yazdı" şeklinde konuştu.

Özgül Güzelkaya isimli engelli annesi ise, "Çocuğum yürümekte zorluk çekiyor. Gezmek, dolaşmak istiyor. Bu sandalyeyi getirdiğiniz için çok memnun olduk. Engelli çocuklarla uğraşmak güç bir durum, gezmek istiyor, sevgi istiyor, ne kadar varlıklı olursanız olun yetmiyor. Bezidir, bakımıdır çok masraflı oluyor" ifadelerini kullandı.

Aralık İlçesi Engelliler Derneği Başkanı Ali Kemal Turan ise, kendilerinin en büyük sıkıntılarından birisinin sağlık ve heyet raporunun alınması olduğunu kaydetti. Turan, "Aralık ilçesi ve çevresinde 100'ün üzerinde engelli var. Bu desteklerinden dolayı Dilek hanıma teşekkür ediyorum. Bu hayırsever vatandaşların katkısı kadar da devletin destek vermesini istiyoruz" diye konuştu.