BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Uçmak'ı uçuran taksici aranıyor!

İstanbul polisi, Tatlıses'e suikast sonrası önemli bir bilgi daha ortaya çıkardı.

Abone ol

İstanbul polisi, Tatlıses'e suikast sonrası önemli bir bilgi daha ortaya çıkardı. Buna göre Uçmak, saldırıyı izledi, ardından da yolun karşı tarafına geçerek bir taksi durdurup olay yerinden uzaklaştı. Şimdi polis, Uçmak'ın kaçtığı taksinin sürücüsünü bulmak için seferber oldu.

İbrahim Tatlıses'e yönelik suikastın ardından olayın perde arkasını araştıran polis, Abdullah Uçmak'ın suikasti olay yerinde izlediğini ortaya çıkardı. Savcılık talimatıyla bölgedeki tüm kamera kayıtlarına el koyan polis, Uçmak'ın Nurol Plaza önündeki suikast sırasında Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde beklediğini, Tatlıses'in aracına ateş açıldığında olayı izlediğini belirledi. Kamera kayıtlarına göre Uçmak, saldırı sonrası hemen yolun karşı tarafına geçerek bir taksi durduruyor ve daha sonra Pendik istikametine doğru ilerliyor. Organize suçlar polisi, Uçmak'ın kaçtığı taksinin sürücüsünü bulmak için seferber oldu.

Organize eden de 'o'

Polisin açıklamasına göre 'azmettirici şahıs' saldırıdan önce iki kez olay yerinde keşif yaptı, yeni iki telefon hattı kullandı ve saldırıdan sonra sim kartları kırdı. Saldırının yapıldığı otomobille geldiği olay yerinde saldırıdan önce inen 'azmettirici', Beyaz TV'deki bir adamından Tatlıses'in kanaldan çıktığını öğrenip saldırıyı yapanlara aktardı.

4 kişi daha tutuklandı

Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi dün, adam öldürmeye tam teşebbüs suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. İki kişi savcılıktan serbest kalırken, bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeden serbest bırakıldı. Uçmak "Suç örgütü kurmak ve yönetmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından, Nazife Erdemir, Murat Alagöz ve Ersin Altun da "Suç örgütüne üye olmak ve kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından nöbetçi mahkemece tutuklandılar. Böylece saldırıyla ilgili tutuklananların sayısı 5'e yükseldi.

Talimat kutuda mı geldi

Bu arada polis, şeker hastası Uçmak'ın evinde bulunan ve bir ilaç kutusu üzerinde yazılı olan mail adresi ile telefon numarasını da araştırıyor. Bunların BDP'nin Erbil'de açacağı temsilcilikte görevlendirilen avukat R.M.'ye ait olduğu ileri sürülüyor. Mail adresini inceleyen polis, 16 Mart'ta, "Nihat arkadaş, yarım kalan işi halletsin. Hocanın selamıyla git. AKP'ye yakınlaşması partiyi sıkıntıya soktu. AKP işbirlikçilerini cesaretlendirdi. Bu halkımıza ihanettir" şeklinde mesaj geldiğini belirledi.

Suçlamaları reddetti

Suçlamaları kabul etmeyen Abdullah Uçmak, saldırıdaki otomobilin sürücüsü Yunus Ayık ile tetiği çektiği iddia edilen Ersin Altun'u tanımadığını söyledi. Bu kişilerle bir alışveriş merkezinde yan yana çekilmiş fotoğrafını da "tesadüf" diye niteleyen Uçmak'ın, "Tatlıses ile husumetim var ancak ben yapmadım ve yaptırmadım. Yunus ve Ersin'i tanımıyorum. Olay günü 21.45 civarında evime geldim. Olayı televizyondan öğrendim" dediği belirtildi.