BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Üçlü zirve öncesi Erdoğan Putin ve Ruhani'den kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "Suriye" meselesi için yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüştü. Başkan Erdoğan şu sıralarda ise Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Abone ol

Erdoğan, İran Liderler Konferans Salonu'nda Ruhani'nin ev sahipliğindeki Suriye meselesi için yapılan Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne iştirak ediyor. İran'da düzenlenen Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi ikili görüşmesi yapıldı.

Reuters haber ajansı üçlü zirveyi, "İdlib'in kaderine Türkiye, Rusya ve İran karar verecek" diye duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle ardından Vladimir Putin ile baş başa görüştü.

Velencek Toplantı Salonu'nda Erdoğan'ı karşılayan Ruhani, kendisini Tahran'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Görüşme basına kapalı yapıldı.

RUHAN'İ: ERDOĞAN'I AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYDUM: İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye konulu üçlü zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, toplantıların ikili ilişkileri görüşmek için de bir fırsat olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'DAN İLK SÖZLER: Başkan Erdoğan zirve öncesi, "Çok çok önemli birgün ve Cuma. Soçi, İstanbul ve şimdi de Tahran'da önemli görüşmeyi gerçekleştireceğiz inşallah. " ifadelerini kullandı.

HEYETTE KİMLER VAR: Başkan Erdoğan'a İran seyahatinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bulunduğu heyet eşlik ediyor.