BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,20
ALTIN 2.247,61
HABER /  GÜNCEL

'Uçan Balık'ın fotoğrafları ilk kez paylaşıldı!

Çift motorlu olarak tasarlanan ve havada 24 saat kalabilecek Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı imalat bandına girdi. Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ilk gövdenin fotoğrafını Twitter üzerinden, "Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın" diyerek paylaştı.

Abone ol

Servis irtifası 40 bin feet olarak planlanan Akıncı, toplam 5 ton ağırlığa sahip olacak. 1,5 ton faydalı yük kapasitesi ile Akıncı 24 saat havada kalabilecek.

Kendi geliştirdiği ve silah kullanabilen İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinde önemli adımlar atan Türkiye, ANKA’nın ardından daha büyük Akıncı’da tasarımın önemli bölümü tamamlandı. 2020’de ilk uçuşunu yapması planlanan sistem, 900 kilogram mühimmat taşıyabilecek.

kokpit.aero'nun haberine göre; Baykar Makina tarafından tasarlanan ve çift motorlu SİHA’da TEI imalatı PD170 motorlarına sahip olacak sistem, 5 palli pervanesi ile motorun ürettiği gücü daha verimli kullanacak. Kanat açıklığı 20 metreye kadar çıkacak Akıncı’da uydu haberleşmesi için SAT-COM sistemi yer alacak. Böylelikle aracın menzili çok daha uzatılabilecek.

Gövdenin altında ise Aselsan tarafından geliştirilen CATS sistemi, hedefin takip edilmesi ve görüntü alınması amaçlı kullanılacak. Maksimum kalkış ağırlığı 5 ton olacak Akıncı, 2 adet Roketsan MAM-L, 2 adet 500’er librelik Mk82 (Roketsan TEBER) veya 2 adet Mk82 (TÜBİTAK SAGE KGK kitli) bomba taşıyabilecek. Akıncı gövde içinde 450 kilogramlık faydı yük ile uçabilecek.

Yeni SİHA sisteminin testlerine 2020’de başlanacak. Toplam bir yıllık test aşamasından sonra teslimatın 2021’de yapılması öngörülüyor.