BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  GÜNCEL

Uçağın düşmesine engel olmuştu! O anı anlattı

Olası bir uçak kazasını önleyen hareket memuru Emine Danış olayı anlattı Yenişehir Havaalanı Çelebi Yer Hizmetleri'nde görevli Harekat Memuru Emine Danış'ın dikkati olası bir uçak kazasını önledi.

Abone ol

Bursa Yenişehir Havaalanı’nda dikkatiyle olası bir uçak kazasını önleyen yer hizmetlerinde görevli hareket memuru Emine Danış, firma tarafından ödüllendirilecek.

Yenişehir Havaalanı Çelebi Yer Hizmetlerinde görevli hareket memuru Emine Danış, geçen hafta yaşanan olayı DHA muhabirine anlattı. Emine Danış, "Özel bir uçakYenişehir Havaalanı'ndan havalanmak üzereydi. Tam o sırada uçağın hız ve yüksekliği gösteren pitotların kılıflarla kapalı olduğunu gördüm. Bu durumu el kol hareketleriyle kaptan pilota anlatmaya çalıştım ancak başaramadım. Son olarak kokpitin camına vurarak kaptan pilotu uyardım. Kaptan pilot da inerek pitotların kılıflarını topladı ve bana teşekkür ederek havalandı" dedi

Çelebi Yer Hizmetleri Yenişehir İstasyon Şefi Cenker Altan da pitotlardaki kılıfların çıkarılmamasının uçağın düşme sebebi olacağını vurguladı. Cenker Altan, "Görevlimiz Emine Danışı tebrik ediyoruz. Çok dikkatli davranarak olası bir faciayı önledi. Firma olarak ödül yönetmeliğimiz var. Emine Danışa ödül vereceğiz" dedi.

Öte yandan, Havaalanı Müdürü Recep Pak da Emine Danış'ı tebrik etti.

KAYMAKAM SEYİTOĞLUNDAN EMİNE DANIŞA BAŞARI BELGESİ

Çelebi Yer Hizmetleri Hareket Memuru Emine Danışa tebrik mesajları yağarken, aynı zamanda Havalimanı Mülki İdare Amiri olan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da Emine Danışa başarı belgesi verdi.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Emine Danışı tebrik ederken, "Çelebi Yer Hizmetleri Hareket Memuru Emine Danışın dikkati olası bir facianın önüne geçti. Kendisini ve kurumunu tebrik ediyorum" dedi.

Kahraman memure faciayı engelledi