BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  EKONOMİ

Uçağa binenler eldiven takacak!

THY de domuz gribi için önlem almaya başladı... Bundan sonra uçaklarda artık eldiven takılacak!

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY), “domuz gribi” tehlikesine karşı yolcuların ve risk altındaki personelin kullanımı için stoklarda bulundurulmak üzere bir milyon adet eldiven ve maske alacak. 

 “Domuz gribi” konusunda hazırlanan broşür ve afişler personel ve yolculara dağıtılıyor. 4 bin 200 personele Eylül-Ekim aylarında mevsimsel grip aşısı yapılırken, Sağlık Bakanlığına öncelikle uçucu personele “domuz gribi” aşısı yapılması için resmi başvuru yapıldı.

ALKOL BAZLI ANTİSEPTİKLER DAĞITILIYOR

Öte yandan, öncelikle uçucu personelin kullanması için 100 ml'lik kutularda l10 bin adet alkol bazlı el antiseptiği alınarak dağıtılırken, yer personelinin kullanması için de 500 ml'lik iki bin adet el antiseptiği alınarak kullanıma sunuldu.

Olası bir salgın ihtimalinde tedavi amacıyla kullanılmak için grip tedavisinde kullanılan ilaç satın alınarak stoklandı.

BİR MİLYON MASKE ALINDI

Nisan ayından beri toplam 675 bin 900 adet maske ve toplam 972 bin adet eldiven alınarak uçaklardaki yolcuların ve personelin kullanımına sunuldu.

THY uçaklarının, sefer sonrası domuz gribine karşı dezenfekte edilmesi işlemleri sürdürülüyor. Bu çerçevede bugüne kadar uçaklarda 11 bin seferden sonra dezenfekte işlemi uygulandı.