BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL

Üç ülkenin savunma bakanları bir arada

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan Savunma Bakanları Bakü Tiflis Ceyhan petrol boru hattı ve TANAP gibi enerji projelerinin güvenliğinin sağlanm...

Abone ol

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan Savunma Bakanları Bakü Tiflis Ceyhan petrol boru hattı ve TANAP gibi enerji projelerinin güvenliğinin sağlanması, savunma alanında yapılabilecek işbirlikleri ve bölgesel güvenlik konularını görüşmek üzere bir araya geldi.
Nahcivan Ordu Karargahında gerçekleştirilen toplantıya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasaniya katıldı. Önce üçlü ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Savunma bakanları daha sonra da üçlü basın toplantısı düzenledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz basın toplantısında yaptığı açıklamada Kafkasya’da barış ortamının sağlanması ve devamı için üç ülkenin de ortak hareket edeceğini belirtti. Türkiye olarak Azerbaycan ve Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirten Bakan Yılmaz, Karabağ sorununun toprak bütünlüğü çerçevesinde barışçıl yollarla çözülebileceğini söyledi.
Toplantının gündeminde son yıllarda hayata geçirilen dev enerji ve ulaşım projeleri de vardı. Bakan Yılmaz kimileri için bir hayal olan Bakü Tiflis Ceyhan Petrol boru hattı ve Bakü Tiflis Erzurum Doğalgaz Boru Hattı projelerinin tamamlandığını, TANAP ve Bakü Tiflis Kars Demiryolu projelerinin de çok yakın bir zamanda tamamlanacağını söyledi.
Yapılan görüşmelerde bu dev projelerin güvenliğinin sağlanması yapılması gerenler konuşuldu. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında savunma alanında işbirliğinin gelişmesi için de her altı ayda bir üç savunma bakanının katılımıyla toplantılar düzenlenecek.
(İHA)