BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Üç partiye miting şoku!

AKP, CHP, BBP ve MHP İstanbul mitingi için başvurdu. Bir parti dışında üç parti şoke oldu. Özellikle de CHP isyan etti.

Abone ol

İNTERNETHABER

22 Mart'ta İstanbul'da yer yerinden oynayacak... O gün hem AK Parti'nin hem de CHP'nin mitingi var... Ancak "Hangi miting daha kalabalık olur" merakından önce meydan krizi patladı... AK Parti Kazlıçeşme'yi aldı, CHP açıkta kaldı...

CHP, İstanbul'da miting için ilk başvuruyu yapan partiydi. İstedikleri yer de Kazlıçeşme'ydi... Aynı gün için yani 22 Mart için AK Parti de başvurdu. Onlarda aynı mekanı istiyordu.

Ancak 2 saat arayla gerçekleşecek mitingler İstanbul Valiliği'ne uymadı. Valilik sakıncaları bildirdi, seçim kurulu da yeni bir karar aldı. Bu karar ile CHP'nin Kazlıçeşme mitingi iptal edildi. Kazlıçeşme'yi kapan ise AK Parti oldu. Zira AKP mitingi bu alanda gerçekleşecek.

O ZAMAN TAKSİM'İ VERİN

CHP'ye büyük olasılıkla Çağlayan yolu göründü. Miting gibi AK Parti ile aynı gün yani 22 Mart'ta olacak. "Kazlıçeşme için ilk başvuruyu biz yaptık" diyen CHP'li Gürsel Tekin ise buna karşı çıkıyor.

Tekin, Kazlıçeşme olmazsa diyor ve ekliyor; "Taksim önerimiz var. Taksim önerimiz önümüzdeki 1 Mayıs mitingi ile ilgili de prova olur diye düşünüyorum. İnanıyorum ki sayın valimiz ve yetkili kurumlar, Taksim Meydanı'nı bize tahsis ederse çok hoş olur diye düşünüyorum.''

MHP VE BBP DE ŞOK OLDU

Meydan tahsisinde asıl şoku yaşayanlar ise MHP ile BBP oldu... Çünkü her iki partinin 21 Mart cumartasi günü için Kazlıçeşme'de planladıkları İstanbul mitingleri iptal edildi.

Seçim kurulunun iptal kararına gerekçesi ise o günün Nevruz kutlamalarına denk düşmesi... İstanbul Valiliği, bu alanın Nevruz kutlamalarına tahsis edilmesini istedi. Seçim kurulu da bunu uygun görüp iki mitingi iptal etti.

BBP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, BBP İstanbul mitinginin 22 Martta Çağlayan meydanında saat 16.00'da gerçekleştirileceği duyuruldu.