BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  POLİTİKA

Üç parti tek çatı altında birleşiyor

Genel seçimlere Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adıyla giren bağımsız aday platformu, marjinal sol oluşumları bir araya getiren siyasi bir partiye dönüşüyor.

Abone ol

15-16 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek kongrede, Meclis'i boykot eden BDP, EMEP ve ESP'nin tek çatı altında birleştirilmesi planlanıyor.

Emek Partisi Malatya İl Başkanı Necdet Bali, düzenlenecek kongreye ilişkin BDP ve ESP il başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dört bir yanında örgütlenme çalışması başlatıldığını söyledi. Türkiye siyasetinde Türk-İslamcı sentezci ve ulusalcı iki akıma alternatif olarak yeni bir siyasi parti oluşturmaya çalıştıklarına işaret eden Bali, "15-16 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek kongre, hakim siyasi oluşumları birleştiren temel güç olmaya adaydır." dedi.

Tüm muhalefet güçlerinin mücadele alanlarını ortak mücadele alanı gördüklerini belirten Bali, demokrasiyi temsili bir meclisle sınırlı görmeyen kongrenin her düzeyde halkın karar mekanizmalarına katılımının önündeki engelleri kaldırmayı amaçladığını öne sürdü. Bali, şöyle devam etti: "Kongremiz kapitalizme, emek sömürüsüne, yolsuzluk ve talana, gelir dağılımındaki uçuruma, açlık ve yoksulluğa karşı mücadele eder. Gençliğin siyasete aktif katılımının ve temsiliyetinin bir zeminidir. Sıralanan hedefler doğrultusunda örgütlenme çalışması başlatılmıştır. Ankara'da yapacağımız kongre öncesi 29 Eylül'de Malatya'da bir halk toplantısı yapacağız."