BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  DÜNYA

Üç kardeşi ve oğlu gözleri önünde eriyor

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden Rukiye Çınar, kas erimesi hastalığına yakalanan üç kardeşi ve oğlunun gözleri önünde erimesi...

Abone ol

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden Rukiye Çınar, kas erimesi hastalığına yakalanan üç kardeşi ve oğlunun gözleri önünde erimesine dayanamıyor. Babaları da kanser olan 3 kardeş, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Değirmenönü Mahallesi’nde kiralık bir evde oturan ve 1 yıl önce anneleri vefat eden 29 yaşındaki Rukiye Çınar, kas hastalığı olan 3 kardeşi ve 6 yaşındaki çocuğu Bedirhan Habip Çınar için devletten yardım istiyor. 27 yaşındaki Tanju, 22 yaşındaki Emrah ile 17 yaşındaki Eren Avcı kardeşler, 7 yıldır kas erime hastalığıyla mücadele ediyor. Tanju Avcı ise son 5 aydır yürüyemiyor. Hastalığının kendisini yıprattığını belirten Tunju Avcı, "Ege Üniversitesi’ni bitirdim. Üniversiteden sonra bacaklarım iyice erimeye başladı. Son 5 aydır ayağa kalkamıyorum. Bacaklarım gerildi. Eklemlerimi oynatamıyorum. Lütfen bize yardımcı olun” dedi.

“HER GEÇEN GÜN GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİMELERİNE DAYANAMIYORUM”
3 çocuk annesi 29 yaşındaki abla Rukiye Çınar ise, kardeşlerinin gözlerinin önünde eriyip gitmesine dayanamadığını kaydetti. Çınar, "3 kardeşim ve 1 çocuğumda bu hastalık var. Doktorlar çaresi olmadığını söylediler. Sağlık Bakanımızdan bize el uzatmasını istiyorum. Tek dileğim kardeşlerimin ve çocuğumun iyileşmesi. Babam kanser hastalığı ile mücadele ediyor. 3 kardeşim yürüyemez hale geldi. Her geçen gün gözümün önünde erimeleri beni üzüyor. Buradan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Kardeşlerime el uzatılmasını, onların tedavilerinin yapılmasını istiyorum. Başka bir dileğim yok" dedi.
Kas erimesi hastası olan kardeşlerinin ameliyatlardan sonra daha kötü olduğunu öne süren Rukiye Çınar, "Gittiğimiz doktorlar bu hastalığın tedavisinin yurt dışında olduğunu söylediler. Bizim buna imkanımız var. Devlet büyüklerimiz el uzatırlarsa çok dua edeceğiz. Kardeşlerimden sonra çocuklarımdan birisinde de bu hastalık başladı" diye konuştu.
Kanser hastalığına yakalanan baba Yaşar Avcı ise, “Yeter ki çocuklarım iyi olsun. Tedavileri yapılsın, başka bir şey istemiyorum. Ben emekliyim. Kirada oturuyoruz. Başka bir gelirim yok, böyle idare ediyoruz. Ben kanser hastasıyım. Sadece çocuklarımın iyi olmasını istiyorum" diye konuştu.
(İHA)