BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
HABER /  GÜNCEL

Üç ilde daha kar tatili ilan edildi!

Sivas, Tokat ve Erzincan'ın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Abone ol
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve aşırı buzlanma nedeniyle Akıncılar, Gürün, Hafik, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Kangal, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezleriyle bağlı köylerde eğitime yarın ara verildiği belirtildi. 
 
Altınyayla ve Zara'da taşımalı eğitime, Gemerek'te köy okulları ve taşımalı eğitim yapan okullarda, Divriği'de merkez ve köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları ile Şarkışla, Doğanşar ve İmranlı ilçe merkezleri ve köylerinde yarın eğitim-öğretime devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 
 
Bu arada, Suşehri ve Ulaş'ta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılmasına karar verildiği öğrenildi.
 
TOKAT VE ERZİNCAN
 
Tokat'ın Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu belirterek, "Bu 4 ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Başka ilçelerimizde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları olursa kaymakamlar karar verecek" diye konuştu.
 
Öte yandan, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.