BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  GÜNCEL

Üç ilçede domuz gribi alarmı!

Şanlıurfa, Hatay'ın İskenderun ve Kütahya'nın Simav ilçesinde domuz gribi şüphesi üzerine 5 kişi karantinaya alındı.

Abone ol

Yeniden gündeme gelen domuz gribi salgını yayılıyor. Domuz gribi şüphesi üzerine 5 kişi karantinaya alındı.

İskenderun ilçesinde yaşayan Saliha A. (47) yüksek ateş ve grip şikayetiyle İskenderun Devlet Hastanesine gitti. Burada tedaviye alınan Saliha A, ateşinin düşmediğini ve aşırı derecede grip olduğunu söyledi. Doktorların yaptığı müdahale sonrası ateşi düşürülemeyen Saliha A, H1N1 virüsü şüphesiyle karantinaya alındı.

Hastanede önlem amacıyla vatandaşlara maske dağıtıldı.

KÜTAHYA

Simav ilçesinde hastaneye başvuran kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Dağardı Gılmazlar köyünde yaşayan Hüseyin G. (50), rahatsızlanması sonucu Simav Devlet Hastanesine başvurdu. Hüseyin G. burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi şüphesiyle önce Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine, ardından da Eskişehir Osmangazi Üniverstesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye başvuran kişinin domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını ifade ederek, "Şu an için domuz gribi vardır ya da yoktur demek için henüz erken. Biz gerekli tüm tedbirleri aldık. Vatandaşımız ileri tetkik için Eskişehir'e sevk edildi ancak yapılan tetkiklerin neticesinde kesin sonuç ortaya çıkacak. İnşallah şüphelenildiği gibi bir durum söz konusu olmaz. Vatandaşımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden 3 kişi, H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, isimleri öğrenilemeyen 3 kişi, yüksek ateş şikayetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etti. Acil servisteki müdahalenin ardından ateşi düşürülen hastaların domuz gribi şüphesiyle kan örnekleri alındı. Hastalar karantinaya alındı.

Hastane yönetimi acil servise gelen hastalara ve sağlık çalışanlarına maske dağıttı.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Cihan Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde 3 farklı adresten gelen vatandaşların yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvurduklarını söyledi.

Gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Erkmen, "Şüpheli olan 3 hastamızın kan örnekleri alındı. Şu anda tahlilleri yapılıyor. Şüpheli hastalarımız şu an karantina altına alınmış durumda. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Biz de acil serviste gereken önlemi aldık" diye konuştu.