BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Üç günde emeklilik imkanı geliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait tüm basılı bilgi ve belgeler 1.5-2 yıl içinde elektronik ortama aktarılacak.

Abone ol

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, benzer çalışmalarla bürokrasinin azalacağını, böylece emeklilik işlemlerini 3 güne indireceklerini söyledi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Din çer ile Ulaş tır ma Ba - kanı Binali Yıldırım, dün Sosyal Güvenlik Kurumu ’na (SGK) ilişkin basılı bilgi ve belgelerin elektronik ortama aktarılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Bu amaçla düzenlenen törende konuşan Bakan Dinçer, e-devlet uygulamalarını aktif olarak kullanarak emeklilik işlemlerini 3 güne indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

BÜROKRASİ AZALACAK

81 ildeki SGK’ya ilişkin tüm basılı bilgi ve belgelerin hazırlanan proje ile 2 yıl içinde elektronik ortama aktarılacağını söyleyen Dinçer, şöyle devam etti: “Geçen yıl bu zamanlar emeklilik işlemleri 50 güne yakın süre de gerçekleştiriliyor du, bu süre yi 31 güne indirmeyi ba şar dık. An cak bu alanda daha hızlı hizmet vermek istiyoruz. Bu süre yi 3 güne indirmek istiyoruz.”

Dinçer, çalışanların SGK’daki bilgilerinin elektronik ortama aktarılması ile emeklilik bilgilerine saniyeler içinde ulaşılacağını, bürokrasinin azalacağını, maliyetlerin düşeceğini ve iş akışının hızlanacağını ifade etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bilgilerin elektronik ortama aktarılmasının 1,5-2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.