BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  MEDYA

Üç dönem kuralıyla ilgili çarpıcı iddia!

Üç dönem kuralı ile ilgili medyaya sızdırılan o konuşma gerçek mi yoksa başka hesaplar mı var?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yerel medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda 3 dönem kuralıyla ilgili ve cumhurbaşkanlığı ile ilgili yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olmayacağı sinyalini verdiği iddia edilmiş ancak çok geçmeden yalanmıştı.

Yeni Şafak si yazarı Abdülkadir Selvi'ye göre bunun arkasında bir taktik de olabilir ya da birileri bir şeyler pişiriyor da olabilir.Selvi durumu böyle analiz etti:

Hüseyin Çelik, üç dönemin değişmesinin mümkün olduğuna dair bir değerlendirme yaptı, ilk kez bu konuda kapıyı bu denli araladı. Yerel basınla toplantıda 3-4 meslektaşımız ısrarla üç dönem işini gündeme getirmişler. Başbakan, 'Halk bize 3 dönemden dolayı oy verdi. Bunun değiştirilmesine karşıyım. Ancak değiştirmesini isteyenler varsa kongreye getirirler' demiş.

Bu 3 dönem şartı kaldırılıyor diye dışarıya yansıtıldı. Başbakan bir defasında da bunu değiştireceklere hakkını helal etmeyeceğini söylemişti. Ama Hüseyin Bey'in sözlerinden bu konuda bir tavır değişikliği seçiliyor. Ama bu Hüseyin Bey'in şahsi görüşü mü, yoksa partinin görüşünde bir değişiklik var mı onu görmemiz lazım.

BİRİLERİ BİR ŞEYLER PİŞİRİYOR 

Ha bir de Cumhurbaşkanlığı konusu var. Yerel basınla toplantıda bu konu gündeme gelmemiş ama her nedense Gül Çankaya'da Erdoğan Başbakanlık'ta devam ediyor şeklinde servis edildi.

Burada bir taktik hesap mı var yoksa birileri bir şeyler mi pişiriyor. Bakacağız.