BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Üç arkadaşını kurtardı ardından can verdi

Soma'daki faciada üç arkadaşını kurtardıktan sonra can veren sağlık teknisyeni Serkan Güneş'in fedakarlığı yürek burktu.

Abone ol

Manisa Soma'daki maden faciasında yürekleri dağlayan bir olay daha yaşandı. Soma'daki faciada üç arkadaşını kurtardıktan sonra can veren sağlık teknisyeni Serkan Güneş'in fedakarlığı yürek burktu. 

Türkiye'yi yasa boğan 13 Mayıs'taki maden faciasında, sağlık teknisyeni Güneş, mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için bir an bile tereddüt etmeden içeri daldı. Annesiyle birlikte yaşayan sağlık teknisyeni Güneş, üç arkadaşını madenden çıkartarak hayatını kurtardı. 


Yanındaki üç maskeyi de kullandığı öğrenilen Güneş, yoğun duman ve içerdeki zehirli gazlardan etkilenip, son anda kendini dışarı attı. Buradaki bir masaya yığılan Güneş, yaşamını yitirdi.

EVLİLİĞE HAZIRLANIYORDU

Fedakar sağlık teknisyenini cenazesi, Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne götürülüp, buradaki soğuk hava deposuna konuldu. Evlilik hazırlığı yaptığı öğrenilen Güneş'in mezarı komşuları tarafından kazılırken, ilçe mezarlığında, yıllar önce kanserden ölen babasının yanında bugün öğle namazının ardından toprağa verildi.