BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

UBS altın fiyatı tahmini (Çeyrek altın kaç lira 28 Şubat 2017)

Altın fiyatları ne olur? En son altın tahmini UBS gruptan geldi. UBS altın fiyatları tahminine göre altının ons fiyatı 1300 dolara çıkabilir. Çeyrek altın fiyatı ise bugün 240 lira.

Abone ol

Altının ons fiyatı 3,5 ayın zirvesine yakın seyrediyor. Kapalıçarşı'da gram altın 145 lirayı aşarken, çeyrek altın 240 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı cuma günü 1260,10 dolar ile 11 Kasım 2016'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 1256 dolar civarında hareket ediyor. Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 145 liranın üzerine çıkarken, çeyrek altın 240 liradan satılıyor.

GÖZLER TRUMP'TA

Yatırımcılar ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi politikalarının ayrıntılarını bekliyor.

UBS ALTIN TAHMİNİ

UBS Group AG Varlık Yönetimi birimine göre altın, enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve reel faizlerin negatife dönmesilye birlikte, önümüzdeki altı ay içerisinde onz başına 1,300 dolara yönelecek.

UBS Varlık Yönetimi emtia ve forex icra direktörü Wayne Gordon, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta ABD'de artan borcun ve negatif reel faizlerin dolar üzerinde baskı oluşturacağını ve altın ile emtianın bundan fayda sağlayacağını belirtti. Gordon, ABD Başkanı Donald Trump'ın altyapı harcamalarının ve vergi uygulamalarının zamanlaması ve etkisine ilişkin belirsizliğinde, altını destekleyebileceğini ekledi.

Gordon, Pazartesi günü Singapur'da gerçekleştirdiği mülakatta “ABD'de reel faizlerin negatif bölgeye gerilediğini gördük çünkü nominal faizler büyük ölçüde durağan kaldı; ve enflasyon beklentilerinin gerçekten ivme kazandığını gördük” dedi ve “Bunların tamamı altın için çok olumlu gelişmeler” şeklinde görüş bildirdi.

Değerli metal, ABD Başkanı Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik, Avrupa'daki seçimler ve Brexit sürecine ilişkin endişelerin etkisiyle, 2017 yılında yaklaşık yüzde 10 artıda bulunuyor.