BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

UBAM'la uyuşturucudan kurtuldular

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) tarafından uygulanan dünyanın en büyük uyuşturucu rehabilitasyon yöntemi olan ilaçsız Narconon programı ilk meyvelerini vermeye başladı.

Abone ol

UBAM Federasyonu program kapsamında rehabilite ederek hayata yeniden kazanılmasına aracılık ettikleri iki kişiyi kamu oyuna sundu. Federasyon başkanı Dila Tezemir ile birlikte objektiflere poz veren eski bağımlılar başlarından geçenleri ve kurtulma öykülerini anlattılar.

Uyuşturucu madde bağımlılığından 6 aylık bir rehabilitasyon süresinde tamamen kurtulan ve artık bu konuda eğitmenlik yapan Volkan Serin uyuşturucuya lise döneminde başladığını, iki haftada bir aralıklarla bir şey olmayacağını düşünerek alkol, esrar ve hap kullandığını ve bunu zevk için yaptığını söyledi..

Volkan askerden geldikten sonra hayatının hızlandığını, işinde belli bir yere geldiğini, evlenmeden önce evini arabasını aldığını ve uyuşturucuyu bağımlılık yapacağını hiç bilmeden kullandığını sözlerine ekledi.

"Taksim'de bir barda dj'lik yapan arkadaşım '7 kilogram bir madde geldi' dedi, o zaman koreks diyorlardı ve ben de bunu esrar gibi bir şey zannediyordum. Tabi ben bırakması kolay bir şey sanıyordum. Bir süre bu şekilde kullanmaya devam ettim. O sıralar İşlerim yoğunlaşmaya başlamıştı ve ben iş yerinden çıkamıyor mesai yapmak zorunda kalıyordum ama bir türlü çalışamıyordum. İşe odaklanamıyor boğulacak gibi terliyordum. Bütün dünya üzerime geliyormuş gibi sıkılıyordum. Yerimde duramaz hale gelmiştim ve anlam veremiyordum. Açıkçası bunun eroin yoksunluğu olduğunu bilmiyordum ve yaşadıklarımı bir hastalık olarak değerlendiriyordum. Tabi Koreks denilen şeyin aslında eroin olduğunu sonradan öğreniyordum ve maddeyi temin edenlerde bunu herkesten saklıyorlardı...

Bir süre sonra eroinden başka bir şey düşünemez hale gelmiştim. Bunun üzerine iştende ayrılmıştım. Zaten çalışamıyor hep nasıl bulurum diye düşünmeye başlamıştım.

Madde kullandığını bütün yakınlarından gizlediğini ve bu süreçte evlendiğini de ifade eden Volkan "Çocuğumuz olmuştu ama ben o dönem bağımlılığın zirvesini yaşıyordum. Günün her saatinde malı nerede bulacağımı en ince noktasına kadar öğrenmiştim. Hatta eşim çocuğumu doğururken ben onu hastaneye bırakmış torbacıya gitmiştim. O sıra herkes beni arıyor nerede kaldığımı soruyordu. Ben maddeyi bulup kullanıncaya kadar doğum gerçekleşmişti"

Bir süre sonra madde kullanmadan duramadığını ve krizler yaşamaya başladığını belirten Volkan durumu ancak çocuk olduktan sonra eşine açıklayabildiğini ve kesinlikle kurtulmak istediğini söylediğini belirten Volkan "Kurtulmak istiyordum ama bir yolunu bulamıyordum, Hastanelere gittim, ilaçlar kullandım ama hiçbir faydasını göremedim. Eşim kurtulmam için benden çok araştırıyordu. Bütün bu yaşanılanlar bütün aileye zarar veriyordu. Artık ölmek için yüksek dozda kullanmaya başlamıştım ama bir türlü ölemiyordum.

Eşim eve geldiğinde beni ölü bulmaktan korkuyordu. Allah'a şükürler olsun ki ailem çok anlayışlıydı. Zaten anlayışlı olmazda bağımlının üstüne giderlerse durum daha çok içinden çıkılmaz hale geliyor. Tabi bu sürede eşimle hastanelere gitmeye devam ettim ettim ve bir süre hastanelerde yattım ama çıkınca yine başlıyordum"

"İşin enteresan tarafı maddeyi bırakmak için kullandığımız ilaçlarda bağımlılık yapıyordu."

"Tedavi için gittiğimiz birçok psikiyatrist muayene ücretlerini alırken gayet iyi yaklaşıyor ve umut veriyorlardı ama aradığımızda hiçbirini bulamıyorduk. Hastanelerdeki ilaç tedavisi de hiçbir şeye yaramıyor ve bu ilaçları bağımlılık yapıyordu. Öyle ki bu ilaçları dışardan yani karaborsadan tanesi 30 ila 50 lira arasında satın alıyordum".

Ben artık bu konuyla ilgili bütün umutlarımı yitirmişken eşim internetten Ankara'da Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu'nun (UBAM) kurtulmada yüzde yüz başarı sağladığı haberini okumuştu. Bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden federasyonun merkezine geldik."

UBAM'da çok iyi karşılandığını ve altı aylık rehabilitasyon sürecine başladığını belirten Volkan " gelir gelmez Narconon programına katıldım, Etrafımdaki herkes "uyuşturucuyu bırakamazsın' diyordu ve açıkçası ben de bırakamayacağımı düşünüyordum. Çünkü o dönemler artık çok yüksek dozda kullanıyordum ama bunun imkansız değil aslında imkansızmış gibi gösterildiğini gördüm. İşin özü bu kadar kolay olduğunu bilseydim, UBAM'ı daha önce tanımış olsaydım bu illeti 5 yıl önce bırakırdım. Gerçekten her şey çok kolay oldu ve her şey bilimsel. Önce sağlık tetkiklerimi yaptırdılar ve sorun çıkmayınca hiç ilaç kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle bedenim tertemiz hale getirdiler. Sonunda tertemiz bir hayata başlıyorum ve tamamen kurtulduğuma inanıyorum.

Maddeyi bırakır bırakmaz bütün aile bağlarım adeta sihirli bir şekilde düzelmeye başladı. Üzdüğüm insanların hepsiyle yeniden görüşmeye başladım. Her bir bir tarafta olan olan ailem yeniden bir araya geldi. Çocuğum 3 yaşına gelmişti ama ben ona asla ayık sarılamamış ve onun cennet kokusunu doyasıya içime çekememiştim. Şimdi evladın ne demek olduğunu ve sevgisini daha iyi anlamaya başladım. Bundan sonra bende hayatımı bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişilere öğretmenlik yaparak devam ettireceğim. dedi.

Bağımlılıktan kurtulan diğer kişi ise Barış Kaya

Barış ise Mersin'de amatör futbol oynadığını ve güzel bir hayatının olduğunu ve aynı rehabilite süreciyle bağımlılıktan kurtulduğunu belirtti. Bir gün arkadaşının dükkanına gittiğinde bu maddeyi kullandıklarını gördüğünü ve oradakiler 'kullandığın zaman bir hoş oluyorsun' dedikleri için merak ederek ilk kez kullandığını söyledi.

"Sonucun böyle olacağını bilmediğim için ertesi gün yine o arkadaşlarıma gittim ve aynı şekilde uyuşturucu madde kullandık. O dönem daha 19 yaşındaydım. Bilinçsiz bir şekilde kullanmaya devam ettim. Liseyi yeni bitirmiştim ve farklı şeyler yapmak hevsiyle güya arkadaş diye düşündüğüm insanlar sayesinde böyle bir şeye bulaşmıştım. Aralıksız 6 yıl kullandım ve bu sürede futbol oynamayı da bıraktım, Bu da yetmemiş gibi sosyal hayatım da bitti. Eroin bütün hayatım olmuştu. Bırakmıyordum çünkü her zaman bırakabilirim diye düşünüyordum.

İnsanların bile bile bu kadar tuzağa kolayca düşürülmesini anlayamadığını belirten Barış "İnsan uyuşturucu kullandığı zaman her şeyi başarabileceğimi düşünüyor ve maddeyi her yerde bulabiliyor. Ayrıca madde kullanan bir insanı görmek yeterli oluyor ve insanı torbacının kucağına kadar götürüyor."

Elbette bu keyif uzun sürmedi ve zamanla vücudumdaki ağrılara dayanılmaz hale geldi. Yapacak birşey kalmamıştı ve mutlaka yardım almalıydım. En sonunda içinde bulunduğu bağımlılık durumunu kabul ederek aileme bildirdim ve 'ben bundan kurtulmak istiyorum' diye onları ikna ettim. Önce tedavi için Antalya'da bir hastaneye yattım ama çare olmadı. Çünkü ilaçlar çözüm değildi ve durmadan uyuşturuluyor uyanamıyordum.

Bu süre içerisinde evlendim...

"Eşimle tanıştığım zaman da bu maddeyi kullanıyor ve maddeyi almak için torbacılara gidiyordum, eşime 10 dakika sonra geleceğim diyordum ama ancak 5 saat sonra gelebiliyordum. Tuvalate girişim ile çıkışım arasında neredeyse yarım saatlik bir zaman geçiyordu. Haliyle eşim bana "senin gibi tuvaleti seven birini görmedim" diyordu. 

Hiç unutmuyorum kendi nikah günümüzde bile belediye başkanı ve bütün herkes oturmuş beni beklerken ben kötüleşmiş ve yine tuvalete kapanmıştım. Diğer taraftan biran önce yapsam da gidip nikahımı kıysam kıvranıyordum. Ailem kapının önünde bekliyor "hadi çabuk" diye beni bekliyordu.Nihayet başarmıştım ama koluma sardığım lastiği unutmuştum. O lastik nikah fotoğraflarımda sarkık vaziyette dururken ne fotoğraf makinalarına poz vermiştim.

Etrafımdaki herkes bu durumdan kurtulma oranı yüzde 5 diyor ve hiç kimse umut vermiyordu. Maddeyi bulmak için annemin altınlarını kolyelerini ve evde küçük ama para eden ne varsa hepsini satmıştım.Çünkü bu öyle kolay bir mevzu değildi ve bulabilmek için her şey yapıyordum."

Ailece kurtulmak istediğim için sürekli bir yol arayışı içerisindeydik ve annemin Ankara'da bulduğu bir hastaneye gelmiştim. Burada bir hafta kadar durmuştum ki bir akşam dışarıdan hastaneye "jamaika" denilen maddenin sokulduğunu duymuştum. Maalesef bende o akşam tahlillerde çıkmayan o maddeyi kullanmıştım. Sonra çok pişman olmuştum ama zaten her seferinde bu pişmanlığı yaşıyordum.

Buna rağmen bir süre daha hastanede ilaçlı tedaviye devam ettim ama yine umutsuzluğa kapıldım. Tam bu sırada hastaneyi sürekli ziyaret eden birilerini gördüm ve onlarla tanıştım. Zaten onların doğal yollarla rehabilitasyon uyguladıklarını ve onlara müracaat eden herkesin bağımlılıktan kurtulduğunu duyuyordum.

Zaten dibe vurmuştum ve Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonunun (UBAM) uyguladığı Narconon programını da denemek istedim. Beni oldukça samimi karşıladılar ve ilgilendiler. Bir hafta içerisinde bana bağımlısı olduğum sözde tedavi ilacını bıraktırdılar. Çünkü bu ilaç uyuşturucudan daha tehlikeli ve krizi çok daha zordu. Yaklaşık 10 gün kendime gelemedim ama sonunda hep birlikte başardık.

Federasyon başkanı Dila ablamız ve kurtulan arkadaşlarımın yardımıyla, rahatlatıcı terapi aldım, spor yaptım, vitamin kullandım ve dikkat arttırıcı eğitimler ile kurtuldum. Yaklaşık üç ay içerisinde eski ben oldum. Sizin aracılığınızla madde bağımlılığından kurtulmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum " uyuşturucuyu bırakmak gerçekten zor değil aksine bırakmak başlamaktan çok daha kolay. Üç ay daha burada kalacağım ve sonrasında yepyeni bir hayata başlayacağım. Şimdi aklıma bile gelmiyor ve ben artık aileme verdiğim zararları nasıl telafi edebilirim diye düşünmeye başladım.

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Başkanı (UBAM) ünlü şarkıcı Dila Tezemir de "federasyonumuz bünyesinde bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkes için kapımız açık. Burada ilaç tedavisi olmadan, Vitamin, spor, sauna ve daha birçok rehabilitasyon yöntemiyle kendilerini kurtarma için hazırız. Bu iki gencin tamamen bağımlılıktan kurtulmasında, eşlerine ve çocuklarına kavuşmalarında katkıda bulunmanın sevincini yaşıyoruz.Devletin uygulamaları ve metotları çok yanlış. İmkan sağlanması halinde bütün bağımlı kardeşlerimizi bu tuzaktan kurtarabileceğimizden eminiz. Hem ayrıca bizim için bir kişinin bile kurtulması çok önemli" dedi.

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir , Volkan Serin ve Psikiyatri uzmanı Prof.Dr. Mansur Beyazyürek in özel bir televizyon kanalında katıldıkları programda Prof.Dr.Mansur Beyazyürek'te " Tedavi sonrası madde bağımlılarının bu tür merkezlere alınarak rehabilitasyon sürecinden geçmeleri gerektiğini ve bu konuda psikiyatri uzmanları olarak yıllardır devletimize istekte bulunduklarını" söyledi.