BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

U2'nun söylediği Türkçe şarkı mest etti

Dünyaca ünlü İrlandalı rock grubu U2, İstanbul konserinde yerli yabancı yaklaşık 70 bin kişiye müzik ziyafeti yaşattı.

Abone ol

Dünyaca ünlü rock grubu U2'nun İstanbul konseri izleyenleri büyüledi. Hayranları, yıllardır Türkiye'ye gelmesini dört gözle bekledikleri dünyaca ünlü rock grubu U2'yu ön sıralardan izleyebilmek için dün sabahın erken saatlerinden itibaren konser alanının önünde sıraya girdi.

Saat 22.00 sıralarında başlayan konseri binlerce kişi izledi.
Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra yurt dışından da yoğun ilginin olduğu konser katılanları büyüledi.

U2'nun 360 derece turnesi kapsamında dev bir silindir video sistemi ile birbirine bağlanmış LED paneller ve 64 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemiyle müzikseverlere tam anlamıyla 360 derecelik görüş alanı sunuldu.

Livaneli sahnede

Konser sırasında bir kadın seyirciyi sahneye çıkaran Bono, bir şarkısını sahneye oturttuğu hayranının dizlerine uzanarak söyledi. Bono, daha sonra kadın hayranıyla birlikte seyirciler arasına kurulan platforma yürüyerek burada dans etti.

Gecenin en büyük sürprizi ise Zülfü Livaneli'nin sahneye çıkmasıydı. Fehmi Tosun için yazılan parçada Livaneli Bono'ya eşlik etti, ardından "Yiğidim Aslanım" şarkısını söyledi.

Arayı açmayalım

Konserinin sonunda sevenlerine sabrettikleri için teşekkür ederek, ''Arayı açmayalım'' dileğinde bulunan Bono, sevenlerine AIDS ilacı alamayanlara yardım ettikleri için ayrıca teşekkür etti. Konserini tamamladıktan sonra müzikseverlerin uzun süreli alkışları üzerine iki kez sahneye dönen Bono, konserin ardından ekibiyle birlikte dinleyicilerini selamladı.

Hazırlıklar 20 Ağustos'ta başladı

Sahne tasarımının kurulumu 20 Ağustos tarihinde başladı. Dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış en büyük konser prodüksiyonu olan 360° sahne tasarımı, konser alanında bulunan tüm izleyicilere her açıdan kusursuz bir görüntü sunabilmek için özel olarak hazırlandı.