BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  MAGAZİN

U2'nun solistinden Türkiye'ye övgü! Dünyaya ders verdiniz

U2'nun solisti ve şarkı sözü yazarı Bono, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için gösterdiği çabayı övdü. Bono "Türk halkının nezaketinden çok onur duydum. Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi" dedi.

Abone ol

İrlandalı rock grubu U2'nun solisti ve şarkı sözü yazarı Bono, Türkiye'de Suriyeli sığınmacılar için büyük bir nezaket gösterildiğini belirterek, "Türk halkının nezaketinden çok onur duydum. Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, U2 Grubu'nun solisti Bono ve ABD'li Kongre üyelerinin aralarında bulunduğu heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabulüne ilişkin görüntüleri, Facebook ve Yotube'daki hesabından paylaştı.

U2'nun solisti Bono, kabulde bir konuşma yaparak, Türk halkının Suriyeli sığınmacılar için gösterdiği nezakete vurgu yaptı.

TÜRK HALKININ NEZAKETİNDEN ONUR DUYDUM

"Türk halkının nezaketinden çok onur duydum" diyen Bono, şöyle devam etti: "Bu sizin yaptığınız aslında sıra dışı bir şey, bir nezaket dersi. Senelerdir süren bu çatışma esnasında, bu ülkenin tüm şehirlerinde, tüm ilçelerinde insanlar ağırlandılar. Onlar komşularına kapılarını açtılar, savaşın getirdiği tüm zorluklara rağmen insanlara kapılarını açtılar.

TÜM DÜNYAYA DERS VERDİNİZ

İkinci olarak açtığınız okullar, tüm dünyaya ders niteliğinde. Eminim ki bu yaşananlar, insanları gerebilir ve bıktırabilir ancak yine de pes etmiyorlar ve bence dünya, bu yaşananların Türk toplumu üzerinde yarattığı stresi anlamalı. Ben buraya bunları öğrenmeye geldim."

Türkiye'nin mültecileri ağırlama konusunda dünyada zirvede olduğuna işaret eden Bono, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYE DÜNYADA ZİRVEDE

"Siz mültecileri ağırlama konusunda, dünyada zirvede olan ülkesiniz. Birçok insan bilmez ama bu listedeki ilk on ülkenin beşi Afrika ülkesi. Yakınlarda Somali sınırındaki 20 senelik kampa gittim. Burada doğanlar var ve bu nüfusla ne yapacaklarını bilmiyorlar.

BAMBAŞKA BİR MODEL UYGULUYORSUNUZ

Siz burada Türkiye'de bambaşka bir model uyguluyorsunuz ve sizin bunu nasıl başardığınızı, bu modeli anlamamız lazım. Eminim ki eksiklikler vardır fakat gurur duyulacak çok fazla iş yapılıyor."

DAVUTOĞLU KALPTEN BİR KONUŞMA YAPTI

Bono, "Davutoğlu'nun, Londra'daki mülteci kongresinde, kalpten bir konuşma yaptığına, sadece bir durum analizi yapmadığına" vurgu yaparak, "Sizin verdiğiniz ders, bir komşuluk dersi ve bizim de bu komşulukta yer almamız gerekiyor" dedi.