BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
HABER /  GÜNCEL

Twitter'ın yeni gündemi 5 Ekim dünya gıybet günü!

Twitter'da her gün farklı konular TT olmaya devam ediyor. Türkiye'nin bugünkü Trend Topic (TT) listesine baktığımız zaman '5 ekim dünya gıybet günü'nün 2.sırada yer aldığını görüyoruz. Peki kullanıcılar bu konu hakkında ne diyor?

Abone ol

Kedi günü, baklava günü, vb günleri derken kutlayacağımız günler arasında bir gün daha eklendi. O da '5 ekim dünya gıybet günü'. Twitter'da 2. sırada yer alan ve TT olan '5 Ekim dünya gıybet günü' ne demek? Detaylar haberimizde...

Twitter kullanıcıları, bugünü "5 Ekim Dünya Gıybet Günü" ilan etti. İngiliz uzmanlar dedikodu yapmanın erkekleri birbirine daha çok yaklaştırdığını, kadınları ise olumsuz etkilediğini belirtti.

ERKEKLER SOSYAL KONULAR ÜZERİNDE DEDİKODU YAPIYOR

İngiliz uzmanlar bir araya geldiklerinde erkeklerin daha çok sosyal konular üzerine dedikodu yaptığını söyledi. Uzmanlara göre kadınların dedikodu konuları ise genelde kadın arkadaşlarının fiziksel görüntüleri oluyor.

Twitter kullanıcıları, bugünü "5 Ekim Dünya Gıybet Günü" ilan etti. İngiliz uzmanlar dedikodu yapmanın erkekleri birbirine daha çok yaklaştırdığını, kadınları ise olumsuz etkilediğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Grant McEwan Üniversitesi’nden David C. Watson erkeklerin arkadaşlıklarının grup içi aktivitelerle sağlamlaştığını ve aralarındaki bağın da bu grup içinde yapılan dedikodularla beslendiğini belirtti. Watson şöyle konuştu: “Kadınlar genelde dedikodu malzemesi olarak hemcinslerinin fiziksel özelliklerini seçer. Bu konu aralarında ilişkilerini tehdit edebilecek bir rekabete neden olabilir.”



 

TWITTER'DA KONUYLA İLGİLİ NELER YAZILIYOR?

Twitter'da hemen TT olan ve kullanıcılar tarafından konuyla ilgili birçok tweet atıldı. İşte Twitter'dan atılan o tweetler:

*En sevdiyim😊 #5EkimDünyaGıybetGünü

*Yoo benim doğum günüm #5EkimDünyaGıybetGünü

*Ooo en sevdiğim 😂
#5EkimDünyaGıybetGünü kutlu olsun 😆

*#5EkimDünyaGıybetGünü
Bizim kadınlara hergün 5 ekim o zaman

*İki kadın birIeşince dedikodu yapar diyen erkek, başka bir erkekIe kafa kafaya verince atom parçacıkIarını mı tartışır?#5EkimDünyaGıybetGünü

*Dedikodu, basit ruhlu insanların eğlencesidir...
#5EkimDünyaGıybetGünü 

*Birinde söylediğiniz şey varsa gıybet olur,yoksa iftira olur."(Müslim) İstediğinizi seçin zaten çok farkı da yok.. #5EkimDünyaGıybetGünü