BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter'a giriş DNS ayarları nasıl değişir?

Twitter dün gece itibariyle kapatıldı. Peki twitter'a nasıl gireceksiniz. Bunun için DNS ayarları değiştirme yapmalısınız. O zaman twitter.com'a girebilirsiniz.

Abone ol

Dün geceden itibaren Twitter TİB kararıyla kapatıldı! Twitter'a kullanıcılar DNS değişikliği ile girebiliyor. İnternetle ilgili yeni yasal düzenlemedeki alt yapının henüz kurulamamış olması nedeniyle TİB, mahkeme kararını sadece Türkiye'deki DNS'ler için uyguladı. Kullanıcılar, DNS değişikliği yaparak twitter'a ulaşabilir.

Twitter kapatıldı, kullanıcılar DNS değişikliği yaparak siteye ulaşmaya çalışıyor. Peki DNS değişikliği nasıl yapılır? Twitter'a nasıl girebilirsiniz?

TWİTTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

İşte cevabı;

Windows 7 DNS Ayarlarını Değiştirme – Windows 7 DNS Ayarları 

 
İlk olarak bilgisayarımızı açıyoruz. Ardından “Başlat“a tıklayıp “Denetim Masası“nı açıyoruz. Denetim Masası’nı açtıktan sonra Ağ ve İnternet bölümünden “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle”ye tıklıyoruz.

1.20140321001529.png

 
Daha sonra karşımıza ekranın sol tarafında bulunan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin”e tıklayın.
 
2.20140321001631.png

Açılacak yeni ekrandan Ağ bağlantınıza sağ tıkladıktan sonra “Özellikler”e tıklayın.

twitter-dns.jpeg
 
 
Ağ bağlantınızın özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4)” bölümüne bir kez tıklayın. Ardından “Özellikler” butonuna tıklayın.

twitter-dns-ayarlari.jpeg
 
 
İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğini seçiyoruz. Sonrasında kullanmak istediğimiz DNS’leri ya da resimdeki DNS’leri yazıyoruz ve Tamam seçeneğine tıklıyoruz. Windows 7 işletim sisteminde DNS değiştirme işlemi bu kadar.

dns-ayarlari.jpeg