BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter yasağını bitirecek flaş gelişme

Twitter'a girişlerin kapatılması üzerine harekete geçti. Twitter avukatları Ankara'ya uçtu. Avukatlar mahkeme kararları için gitti.

Abone ol

İNTERNET HABER ÖZEL İÇERİK- Alınan mahkeme kararlarını yerine getirmediği için kapatılan Twitter, Türkiye'nin isteklerini yerine getirmek için harekete geçti.

Şimdiye kadar Türkiye'de bir avukat dahi bulundurmayan kurum, bugün ilk iş olarak bir avukatlık firmasıyla anlaştı. ELİG isimli avukatlık firmasına vekalet veren Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Gönenç Gürkaynak isimli hukukçu ile anlaştı.

AVUKATLAR ACİL OLARAK ANKARA'YA UÇTU

İnternethaber.com'un öğrendiğine göre avukat Gönenç Gürkaynak, twitter temsilcisi olduktan sonra ilk iş olarak Ankara'ya uçtu.

TWİTTER YASAĞINI BİTİREBİLECEK GÖRÜŞME

Avukatlar TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik ile biraraya gelecek. Twitter TİB'e mahkeme kararlarını uygulamaya hazır olduğunu ve bunun için işbirliği yapacaklarını iletecekler.

TİB'in bu görüşmenin neticesine göre Twitter'i erişime açabileceği bildiriliyor. Twitter'in önünde sayısız şikayet ve mahkeme kararları olduğu öğrenildi.

TWİTTER'IN KAPANMASINDAKİ ASIL MESELE BU

Aslında Twitter'ın kapanma sürecinin temel nedeni kurumun bugüne kadar Türkiye'de bir temsilci dahi bulundurmaması ve Türk hukuk sisteminin aldığı kararları uygulamaması var.

Türk mahkemeleri bugüne kadar Twitter'la aldığı şikayetlerde bir muhatap dahi bulamadı. Hükümet Twitter'ın fişini çekince ABD merkezli şirket zorunlu olarak bir avukat tutmak ve kendisini temsilci olarak göstermek durumunda kaldı.

TİB NİYE KAPATMIŞTI?

TİB, twitter'i kapatma sebebini bu sabah yazılı bir açıklama ile ayrıntılı olarak duyurmuştu. Twitter'ın alınan hiçbir mahkeme kararını uygulamadığı duyurulmuş ve bunun gereği yapıldığı taktirde sosyal medya mecrasının iletişime açılacağı vurgulanmıştı.

TİB TWİTTER AÇIKLAMASI TAM METİN (TIKLAYIN)