BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter yasağı atılan tweet sayısını azalttı!

Twitter yasağından sonra Türkiye'den atılan tweet sayısında azalma yaşandı.

Abone ol

Twitter yasağının ardından atılan tweet sayılarında azalma görülse de Türk kullanıcılar Twitter'dan vazgeçmedi.

Atılan tweet sayısının azalmasına neden olan en önemli etken ise DNS ayarlarına gelen engel oldu. Ancak bu hamlede Türk kullanıcıları Twitter'dan vazgeçiremedi.

CNNTurk'ten Sercan Tezcanoğlu'nun haberine göre, 
Semiocast'ın Türkiye'deki twitter erişimiyle ilgili bir grafik yayınladı. Bu grafikte son günlerde Twitter'da neler oluduğunu gözler önüne serildi.

Perşembe gününden pazartesiye kadan olan tweet sayısını mor renkle gösteren istatistikte gri renkle de bir önce haftanın Türkiye'den atılan tweet sayıları yer aldı.

istatstk.jpg 

İstatistikleri yorumlayan Semiocast'tan Paul Guyot, Türk kullanıcıların erişim engellemesini DNS ve VPN'le aştığını ancak IP bazlı yasaklamanın Türkçe tweet'leri azalttığını açıkladı.

Guyot'nun veriler üzerinde yaptığı değerlendirmeye göre Pazartesi günü (24 Mart) Türkçe tweet'ler toplam tweet'lerin yüzde 1,58'ine denk geldi. Pazar günü bu oran yüzde 2,04'tü. Cumartesi 2.436 olan bu oran bir önceki hafta 2.98'di.

Yani verilere göre Türkçe atılan Tweet'lerde düşüş yaşandı. Bir hafta önce yüzde 2,98 olan Türkçe tweet sayısı yüzde 1,58'e kadar geriledi. Ancak kullanıcı yine de Twitter'dan vazgeçmedi.

Guyot bir başka tespitte daha bulunarak Türkiye'den atılan tweet'lerde lokasyon bilgisinin kullanılmamaya başlandığına dikkat çekti. Guyot'ya göre erişim engelinin ardından kullanıcılar tweet'lerde lokasyon kullanmanın güvenli olmayacağı sonucuna vardı.